mud edition

OORAH! Op 28 maart gaan we met het 52Challenge Strong Viking team de uitdaging aan, goede voornemens zullen worden verzilverd en angsten gaan die dag overwonnen worden! Ik heb er onwijs veel zin in, maar ik weet ook wel enigszins wat me te wachten zal staan aangezien ik al een keer eerder aan een Obstacle Run heb meegedaan. Dat is kennis die ik natuurlijk graag met je deel!

Wat er komen gaat tijdens de Mud Edition

De naam Mud Edition verraad al veel van wat er komen gaat: MODDER! Nee dat is niet vies. Het maakt de Obstacle Run alleen maar leuker, want nu mag je ein-de-lijk ongestoord in de modder ‘spelen’ zonder dat je ouders je terugfluiten. Lachen! Je zit er aan het einde van de run tot achter je oren onder en hebt de modder op plekken zitten waar je het niet verwacht… Maak je hier geen zorgen over, want onder de douche was je alles er zo weer vanaf. Beetje zeep erbij en klaar!

Niet alleen jijzelf wordt weer schoon, ook je kleding wordt weer moddervrij. Gewoon de douchekop erop zetten zodat je het zand niet in de wasmachine krijgt. Meer praktische tips over kleding en spullen die handig kunnen zijn voor, tijdens en na de run, kun je vinden in de What To Wear blog. Hier heb ik echter wel een tweetal aanvullingen op.

Kruipen door de modder

Naast het dragen van polyester kleding die wat ouder is, is het verstandig om een hardloopbroek te dragen tot over je knieën. Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde gaan er namelijk obstakels zijn waarbij je moet kruipen. Het kruipen en tijgeren door de modder kan ervoor zorgen dat je kleine krasjes of wondjes op je knieën krijgt. In de modder zit natuurlijk zand en steentjes, die tegen je huid schuren. Wanneer je dus heel zuinig op je knieën bent en kleine krasjes vervelend vindt, kun je dit zo voorkomen.

De juiste schoenen

De tweede aanvulling betreft het te dragen schoeisel. Het beste zou zijn om schoenen te dragen die geen vlakke zool hebben. Er bestaan zelfs speciale schoenen die ultiem geschikt zijn om mee in de modder te rennen, maar het is begrijpelijk dat je niet voor deze ene run schoenen gaat kopen. Draag in ieder geval hardloopschoenen met een goed profiel eronder. Hoe meer profiel, hoe meer grip je hebt op modderige paadjes en hellingen. Het zou minder verstandig zijn om de Mud Edition op Allstars te willen volbrengen. Zou op zich wel een hele nieuwe uitdaging zijn….

Spoel de schoenen trouwens na afloop gewoon af onder de douche en laat ze op een warme plek drogen. Zet ze niet direct op de verwarming en doe ze onder geen beding in de droger. Dat eindigt niet zo goed…