Strong Viking

Oh jeeh! Deze week realiseerde ik mij ineens dat het over net iets minder dan een maand zover is. Dan sta ik aan de start van een mega toffe challenge: de 19 kilometer lange Strong Viking Obstacle Run. Ik heb er stiekem best veel zin in, maar nu het steeds dichterbij komt, begin ik het wel steeds spannender te vinden. 19 Kilometer met meer dan 40 obstakels is niet niks. Dat gaat je niet in de spreekwoordelijke koude kleren zitten! Het was deze week dan ook hoogtijd om mijn voorbereidingen op de run nog even op te schroeven.

Zoals je misschien weet, heb ik mezelf een nieuw trainingsschema laten aanmeten door personal trainer Sjoerd. Na een jaar veel geleerd te hebben met de schema’s van Personal Body Plan was ik toe aan een schema dat voor mij op maat gemaakt is en waarmee ik mezelf dus gerichter kan klaarstomen voor de obstakels. Trainen zonder schema is voor mij geen optie, want zonder een schema sta ik voor mijn gevoel maar wat te doen in de gym en daar ga ik de oorlog niet mee winnen!

In vuur en vlam van de spierpijn

Een nieuw schema betekent slechts niet alleen de nodige afwisseling en wederom een stap buiten je comfort zone, het betekent ook een bak met spierpijn. Je spreekt bij een nieuwe oefeningen natuurlijk nieuwe spieren aan die even moeten wennen. De spierpijn in m’n benen is momenteel nog steeds het ergst. Deze girls heb ik al een jaar niet echt getraind vanwege mijn bovenbeenblessure en dus staan ze iedere week in vuur en vlam na twee setjes van tien Bulgarian split squats. Sad but true. Ik wacht dus nog maar even met het toevoegen van gewichten. Een leven met continue spierpijn lijkt me ook niet echt iets 😉

We kunnen in ieder geval wel stellen dat ik goed bezig ben. Ik sta tussen de drie en vier keer per week in de gym en probeer daarnaast ook nog hard te lopen. Ik doe er alles aan om maar genoeg kracht en conditie te hebben op 12 juni. Wat ik echter bijna vergat, waren mijn handen. Hoe gaan die die meer dan 40 obstakels vinden? Zouden ze het naar hun zin hebben of springen de eerste blaren na vijf obstakels al open? Zouden ze sterk genoeg zijn om al die touwen en monkey bars aan te kunnen of flikker ik er direct vanaf? Ik kon de vragen niet positief beantwoorden helaas, want ik train al een jaar met handschoentjes. Ik wilde namelijk niet nog meer eelt op mijn handen kweken en wilde ze zo een beetje zacht houden.

Hoe meer eelt hoe beter

Tja… Met poezelige zachte handjes ga ik wederom de oorlog niet winnen. Nu weet ik wel dat er speciale obstacle run handschoenen zijn, maar dat lijkt mij op de een of andere reden niet lekker zitten. Ik zie dan voor me dat ik van die rubberachtige handschoenen aanheb waar de klonten modder aan blijven plakken en die dus op een gegeven moment loodzwaar zijn. Niet ideaal zou je zeggen. Daarom ben ik deze week begonnen met het voorbereiden van mijn handen door juist te trainen zonder handschoentjes. Dat gaat over het algemeen best goed….

Lat pull down? Zonder handschoenen! Allerlei oefeningen met dumbbells? Zonder handschoenen! Pull ups? Zonder handschoenen!  Deadliften? Mag ik please mijn handschoentjes weer aan? Dit is helemaal niet zo leuk en doet stiekem toch wel wat zeer. Mijn nieuwe motto is nu echter: hoe meer eelt hoe beter en dus lift ik zonder handschoenen ‘vrolijk’ door tot aan de Strong Viking run. Eelt is het nieuwe sexy toch?

Met korting meedoen aan de Strong Viking Obstacle Run?

Durf jij de uitdaging aan te gaan en wil jij jouw eigen Strong Viking Obstacle Run lopen met vrienden of familie? Daag ze uit en schrijf je vandaag nog in. Met de kortingscode van 52Challenge krijg je vijf euro korting op je inschrijving. Hiervoor hoef je niets te doen, behalve dan je in te schrijven op onderstaande wijze.

  1. Ga naar www.strongviking.com en kies daar de gewenste editie
  2. Klik op ‘>Nu inschrijven’ bij het ‘Bootcamp, Crossfit & Fitness Clubs’ formulier
  3. Kies de gewenste afstand + startvak
  4. Vul hier je kortingscode in: SVOR322
  5. Vul persoonsgegevens in en kies een betaalwijze