Dagelijkse challenges, we staan allemaal iedere dag wel voor verschillende uitdagingen. Zaken die je moeilijk vindt, die misschien niet helemaal gaan zoals jij graag zou willen. Het zijn echter van die dingen die met een heel klein beetje meer inspanning een positiever effect op je dag kunnen hebben.

Haasten is stom

Een dagelijkse challenge waar ik nu zelf voor sta is om uit m’n bed te komen wanneer de wekker is gegaan. Mijn sleep cycle app maakt mij tussen kwart voor zes en kwart over zes wakker en ik moet er, wanneer ik alles een beetje rustig aan wil doen, toch wel om kwart over uitgaan. Dan kan ik douchen, m’n pruik föhnen, ontbijt maken, kleding uitkiezen en m’n gezicht erop plakken. Hier heb ik, wil ik niet hoeven haasten, toch echt een uur voor nodig. Ik vind haasten namelijk stom, helemaal in de ochtend! Dat komt m’n humeur trouwens ook niet echt ten goede en ik was al niet een zonnestraal in de ochtend…

Toch lukt het me niet om uit dat lekkere, warme bed te stappen en lig ik op m’n gemak Whatsapp, Facebook en Instagram door te nemen. Hierdoor lukt alles net, met heel hard fietsen en een sprintje naar het perron haal ik dan op het nippertje de trein van 07:28 uur. Dit is niet echt mijn stijl. Normaliter ben ik altijd degene die minimaal vijf minuten voordat de trein vertrekt op het perron staat. Daarnaast schiet het ontbijt er zo ook bij in.

De negatieve gevolgen

Wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat iets kleins, zoals niet direct uit bed stappen, vrij veel invloed kan hebben op de rest van je dag. Voor mij heeft het alleen maar negatieve gevolgen, want ik begin m’n dag met een gehaast gevoel en het vervelendste is nog dat ik het ontbijt oversla. Dat terwijl het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en voorkomt dat je later op de dag onwijze trek krijgt. Op de dagen dat ik niet ontbijt is mijn maag dan ook een bodemloze put die continu feed me schreeuwt. Nu scheelt het dat er op m’n werk alleen maar gezonde dingen in de koelkast staan, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat m’n calorie-inname heel veel hoger ligt dan mijn verbruik.

Daarom moet je jezelf op ‘zwakke momenten’ streng blijven toespreken. Vanmorgen is het me in ieder geval weer gelukt om direct nadat de wekker ging uit bed te gaan. Ik had ineens weer zeeën van tijd, waardoor ik zelfs op mijn gemak nog even mijn outfit op Instagram heb gezet. Ik was zo relaxt en niet gehaast dat ik de tijd vergeten was en alsnog heb moeten sjezen voor de trein…. Ach niet alles kan in één keer goed gaan en oefening baart kunst! Mijn maag is vandaag lekker rustig.