Dinsdag zei ik al in mijn blog over de Nike Training Club app dat ik het moeilijk vind om iets voor een langere periode vol te houden. Een eerste week is meestal prima te doen, maar een tweede wordt al een stuk moeilijker. Ik ben echter tot een ontdekking gekomen tijdens mijn challenge week die ik graag wil delen. Deze waardevolle tip is in navolging van mijn eerdere DIY blog over het volhouden van sporten. Samen kunnen de tips jou misschien ook helpen om het sporten makkelijker vol te kunnen houden.

Investeer in goede spullen

Afgelopen week ben ik er achtergekomen dat goede spullen aan de basis staan van goed kunnen sporten. Ze vergroten namelijk echt het plezier dat je in het sporten krijgt en hebt. Plezier is bijzonder belangrijk, want je gaat natuurlijk niet snel iets doen waar je tegenop ziet. Ik ben niet de enige die trouwens tot deze ontdekking is gekomen.

Een ander mooi voorbeeld hiervan is ons eigen Nadia. Deze enthousiaste meid was al een tijd niet echt te porren voor het hardlopen. Totdat ze voor haar verjaardag hele fijne hardloopschoenen kreeg. Voordat ze deze kreeg, liep ze wel eens op gewone sneakers een rondje hard. Geen wonder dat ze er geen plezier in had, want hardlopen doe je toch echt op goede hardloopschoenen. Nadia heeft, je raadt het al, nu ook het hardloop-virus te pakken gekregen!

Het sporten is leuker

Zelf kwam ik tot deze ontdekking doordat ik goede dumbbells en een fijn matje had aangeschaft alvorens ik begon te sporten met de Nike Training Club app. Eerlijk gezegd wist ik het natuurijk al dat goede spullen het sporten leuker maakt door de hardloopschoenen, sportkleding en compressiekousen die ik in het verleden heb aangeschaft. Ik heb bijvoorbeeld door de compressiekousen van Herzog en goede hardloopschoenen met zooltjes bijna geen last meer van mijn shin splints.

Ondanks deze kennis heb ik lang getwijfeld of ik wel dumbbells aan zou schaffen. Die dingen zijn niet goedkoop en ik wist niet goed hoeveel kilo ik moest kopen. Na de eerste week sporten met mijn nieuwe trainingsprogramma en de dumbbells kan ik in ieder geval met zekerheid zeggen dat het de investering van 40 euro meer dan waard was. Het hebben van goede spullen maakt het sporten dus serieus leuker. Enige nadeel van die fijne spullen is dat je er wel een beetje hebberig van wordt. Ik wil nu graag een medicine ball en weet zeker dat ik binnenkort nog iets anders erbij wil…