bulgur

Ik denk dat ik het toppunt van gemak heb gevonden met dit recept van de Albert Heijn! Deze bulgur is niet alleen heel smaakvol, maar echt oprecht intens makkelijk te maken en ook nog eens supersnel klaar. Er zijn bijna geen dingen die je hoeft te hakken of snijden en voor het grootste gedeelte moet je gewoon wachten totdat de bulgur gestoofd is. Easy does it!

Nog een voordeel van dit recept: het is daadwerkelijk geschikt voor vier personen. Normaliter pas ik vaak de hoeveelheden van recepten aan, want anders krijg je wel een heel karige portie mijns inziens. Mijn vriend en ik zijn grote eters en onze vrienden eigenlijk ook. Dit recept heb ik in ieder geval al twee keer in de praktijk getest door het voor te schotelen aan een groep van vier mensen. Beide keren bleek de hoeveelheid meer dan voldoende te zijn. Fijn om te weten dat je gasten in ieder geval niet met honger naar huis gaan 😉

Wat heb je nodig?

  •  100 gram gedroogde pruimen
  • 300 gram bulgur
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel ras el hanout. Ik hou wel van wat meer smaak en pit, dus ik heb er twee eetlepels van gemaakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Kokosolie
  • 12 rundergehaktballetjes
  • 300 gram spinazie
  • 50 gram gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Hoe maak je de supersnelle en makkelijke bulgur

Doe de bulgur met de in vieren gesneden pruimen samen met de bouillon, ras el hanout en tomatenblokjes in een hapjespan. Roer alles goed door elkaar. Let er trouwens op dat de pan wel groot genoeg is, de bulgur welt namelijk nogal op. Breng het mengsel eventueel verder op smaak met zout en peper en breng op hoog vuur aan de kook. Laat het vervolgens op een klein pitje met een deksel op de pan dertien minuten stoven. Je kunt af en toe roeren, maar je kunt het ook prima omscheppen wanneer de kooktijd is verstreken.

Verhit ondertussen de kokosolie in een koekenpan en bak de rundergehaktballetjes op een laag pitje goudbruin en gaar. Zelf bak ik de balletjes aan iedere kant eerst kort aan om ze vervolgens op een lager pitje te laten garen. Dan blijven ze lekker mals en zacht. Snijd vervolgens de spinazie grof en hak de noten fijn. Wanneer de bulgur klaar is, schep je de spinazie door de bulgur heen en strooi de noten erover heen. Schep de bulgur op de ballen en leg de balletjes erbij. Smakelijk!