Onder het motto beter goed gejat dan slecht bedacht, heb ik vandaag echt een awesome recept dat sinds vorige week mijn nieuwe lievelings is geworden. Deze supersnelle pasta met avocado en een zachtgekookt ei kreeg ik bij mijn lieve vriendin Viora voorgeschoteld. Afgelopen dinsdag heb ik het gerecht nog een keer voor mezelf gemaakt omdat de smaken steeds door mijn hoofd spookten. Binnen een kwartier staat deze zeer smaakvolle pasta op tafel dus het is een makkelijk recept waarmee je een gewone doordeweekse dag kunt opfleuren. Pas wel op, je kunt er verslaafd aan raken!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram verse pasta
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • 200 – 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • Een avocado
  • Twee eieren
  • Limoen- of citroensap
  • Grote druppel gehakte knoflook
  • Peper en zout

Hoe maken we deze pasta met avocado

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet daarnaast een pannetje met water op zodat je twee zachtgekookte eieren kunt maken. Ondertussen bak je de kipreepjes in een koekenpan. Doe de avocado en de Griekse yoghurt samen met het limoen- of citroensap en de gehakte knoflook in een hoge mixbeker. Zet de staafmixer erin totdat het een glad geheel is. Schep de avocado mousse bij de kipreepjes in de koekenpan.

Giet de gekookte pasta af en laat de zachtgekookte eitjes schrikken. Schep vervolgens de saus door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met een eitje er bovenop. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Deze maaltijd zit hoog in de koolhydraten vanwege de pasta. 125 gram verse pasta is alleen al goed voor 383 calorieën en 72 gram koolhydraten. Dat gezegd hebbende, is het gewoon een heerlijk bordje waar je van moet genieten. De voedingswaarde voor één portie komt ongeveer neer op 760 calorieën, 78 gram koolhydraten, 25 gram vet en 55 gram eiwit.

boodschappen supersnelle pasta