Odlo hardloopsokken

Ik heb redelijk vooraan gestaan wanneer het op erfelijke familie ‘ziektes’ aankomt. Zo kan ik mij onder andere gelukkig prijzen met psoriasis, maar heb ik ook Osgood Schlatter waardoor ik bijvoorbeeld niet op mijn knieën kan zitten en ze altijd wel een beetje gevoelig zijn. Daar bovenop heb ik nog eens Hallux Valgus aan mijn voeten. Dit is dan weer een standafwijking van de grote teen die zorgt voor een pijnlijke knobbel en een grote teen die onder mijn andere tenen ligt. Volg je het nog?

Over die voeten wil ik het graag in dit blog hebben, want ik ben tot een ontdekking gekomen. Jarenlang heb ik namelijk gedacht dat het normaal was dat ik na vijf of zes kilometer hardlopen blaren tussen mijn tenen kreeg. Dit hoorde nu eenmaal bij mijn voeten dacht ik, aangezien ze wel redelijk gek zijn. Mijn tenen liggen allemaal een beetje op elkaar gepropt doordat die grote teen zo moeilijk doet. Ik ben echter nu tot de ontdekking gekomen dat je met de juiste sokken een stuk minder blaren krijgt! Halleluja!

De Odlo hardloopsokken

Het is best jammer dat ik nu pas tot die ontdekking kom, want dat had mij veel pijnlijke kilometers gescheeld. Ik ben alleen altijd sceptisch geweest wanneer het op speciale hardloopsokken aankomt. Veelte duur joh! Een normale sok is toch precies hetzelfde? Dit is een gekke gedachte weet ik nu. Ik mocht namelijk van Odlo een aantal producten testen, waaronder de hardloopsokken, en ik ben om. Deze sokken zijn in één woord geweldig. Wanneer de sokken een 21,9 kilometer lange obstacle run met modder, water, zand en andere troep overleven en ik na afloop geen blaren heb, dan ben je bij mij binnen hoor. We kunnen wel vaststellen dat de sokken uitvoerig getest zijn 😉 Nu hoop ik dat dit bij het hardlopen ook zo positief uitpakt!Odlo sokken

De sokken van Odlo zijn van een superzachte, heel technisch verantwoorde microfibre stof die fijn om je voet zit waardoor je ‘em nauwelijks voelt. Door de test weet ik nu zeker dat het de moeite waard is om net ietsje meer geld te investeren in de sokken. Hierop besparen is eigenlijk heel raar, want het zijn je voeten die het moeten doen tijdens het hardlopen. Waarom je deze dan niet in een goed jasje stopt, is mij sinds dit weekend een raadsel…

Over Odlo

Odlo is een van origine Noors merk dat functionele sportkleding maakt die aansluit op jouw sport. Of dit nu hardlopen, fietsen of wandelen is. Meer weten over Odlo? Neem dan een kijkje op de website.