2016

Het klinkt wellicht wat afgezaagd gezien de tijd van het jaar en het feit dat heel de wereld massaal terugkijkt, maar toch doe ik er gezellig aan mee. Ik wil graag even terugkijken op mijn top- en flopmomenten van 2016. Gewoon omdat het kan. Wanneer ik dus een beetje nostalgisch terugkijk op het afgelopen jaar, kom ik erachter dat ik heel veel topmomenten heb gehad in 2016. Teveel om hier op te noemen, maar ik doe uiteraard graag een poging.

IJskoud begin van 2016

Zo begon ik het jaar ijskoud met de Wim Hof Iceman Challenge en zat ik tijdens deze challenge in m’n bikinitje in een bak met ijs. Daarna volgde een hele mooie reis door Vietnam, ging ik meerdere malen de strijd aan met mijn psoriasis en won ik deze strijd uiteindelijk. Een andere topchallenge van 2016 is de uitdaging die eigenlijk meer voor mijn vriend was. Hij moest een week lang mijn kleding uitkiezen en ik had alleen de simpele taak om het aan te trekken. Deze challenge kan ik overigens iedereen aanraden! Ik heb verder mooie momenten gehad tijdens mijn twee 19 kilometer lange obstacle runs. Wat waren die tof zeg! Zo tof dat ik er in 2017 gewoon vier wil doen om er zodoende een hele grote medaille mee te verdienen. De monkey bars is in ieder geval een obstakel dat ik dit jaar goed onder de knie heb gekregen.

Al die medailles

Daarnaast stond dit jaar natuurlijk in het teken van de 12 medailles in 12 maanden challenge. Het was een intensieve challenge die ik misschien niet zo snel nog eens zou doen, maar het heeft mij wel veel gebracht. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om hard te lopen omdat ik het leuk vind en niet om een bepaalde eindtijd. Dat scheelt een hele berg aan frustraties en daarmee ben ik in ieder geval een stuk liever voor mezelf geworden. Ik ben nu blij met iedere gelopen kilometer, of dit nu heel snel is of heel langzaam. Een kilometer is een kilometer en een medaille is een medaille. Natuurlijk had deze challenge wel een keerzijde, want het heeft ervoor gezorgd dat ik niet de rust heb genomen die mijn schenen daadwerkelijk nodig hadden. Geheel blessurevrij ben ik 2016 dus niet doorgekomen, hetgeen wel telt als flop. Het was het echter allemaal waard 😉

De flops van 2016

Door de grote hoeveelheid aan topmomenten en geslaagde challenges in 2016 heb ik er logischerwijs, naast bovenstaande flop, niet heel veel flops tussen zitten. Ik heb er echter scrollend door mijn blogs nog een aantal kunnen vinden 😉 Weet je bijvoorbeeld nog die keer dat ik een abonnement op de Hello Fresh nam en drie dagen lang met honger naar bed ging? Er zat zo weinig eten in de tweepersoonsdoos dat we de week erop maar de driepersoonsdoos hadden besteld. Aangezien de kosten toen wel redelijk uit de klauwen liepen, hebben we het abonnement maar opgezegd. Nu maken we iedere keer als we een Hello Fresh busje zien rijden de grap dat het vast een leeg busje is terwijl ‘ie net aan z’n route is begonnen. Misschien had je erbij moeten zijn…

Of weet je nog die keer dat ik zei dat ik in 2016 een pull up wilde kunnen doen zonder elastiek? Dat is mooi niet gelukt… Ik heb van de zomer wel een chin up gedaan zonder elastiek, wat natuurlijk een trots moment voor mezelf was. Een pull up is mij echter nog steeds niet gelukt, maar dat betekent niet dat dit doel van mijn lijstje is verdwenen. Ik probeer het in 2017 gewoon weer! Dan probeer ik ook direct ein-de-lijk echt als een groot mens een grote mensen spaarrekening te hebben. Eerlijk is eerlijk, er staat dit jaar überhaupt iets van geld op dus wat dat betreft heb ik zeker mijn doel bereikt. Het is alleen nog niet het bedrag dat ik aan het begin van het jaar in mijn hoofd had. De uitdaging loopt gewoon nog even verder!