personal body plan

Huh, wat zie je nu? Marijke met de Personal Body Plan app open op haar telefoon? Daar was ze toch allang klaar mee? Dat klopt, soort van… Ik begon namelijk in april 2015 met PBP omdat ik meer uit mijn work out wilde halen. Ik wilde niet langer als een kip-zonder-kop door de fitness lopen, niet wetende wat te doen. PBP bood mij fijne trainingsschema’s die mij houvast gaven en ik heb deze schema’s een jaar lang gevolgd. Iedere maand een nieuw schema, wel zo fijn qua afwisseling.

Terug bij het Personal Body Plan

Daarna heb ik de hulp ingeschakeld van een personal trainer. Hij heeft fijne schema’s voor mij gemaakt die speciaal op mijn wensen waren afgestemd. Helemaal top zou je denken, alleen nu komt het ‘probleem’: zo’n schema is best prijzig. Zeker als je eigenlijk iedere maand een ander schema wilt omdat de kans op verveling toeslaat. En vervelen deed ik mij op een gegeven moment. Tijd voor verandering. Tijd om weer terug te keren naar de afwisselende schema’s van PBP. Voor een vriendelijk prijsje per maand.

Ben ik daardoor weer terug bij het begin? Nee, zeker niet. Ik heb namelijk sinds april 2015 enorme bonken aan spieren ontwikkeld. Ja oké, de ene keer zie je die spierballen net ietsje meer dan de andere. De ene maand ben ik simpelweg wat meer ‘getraind’ dan de maand erop. Dat is ook niet gek en geeft helemaal niks, want ik ben van mening dat je niet altijd kunt pieken. Je kunt niet altijd je voeding ‘on point’ hebben zoals veel mensen zo mooi zeggen. Bovendien vind ik wijn, kaas en friet té lekker om volledig links te laten liggen.

Wijn wegtikken voor motivatie

Let’s be real, het doet een mens echt wel goed om soms even compleet uit de band te springen. Nu bedoel ik natuurlijk niet dat het een goed idee is om een week lang je helemaal misselijk te eten omdat Marijke dat zo’n goed idee vond. Ik bedoel ermee te zeggen dat het op z’n tijd best prima is, zolang je jezelf maar weer ‘herpakt’ en je jouw doelen voor ogen houdt. Even een fles wijn wegtikken op een avond kan je juist weer die extra motivatie of schop onder je kont geven die je nodig had om door te gaan. 😉

Ik wil weer spierpijn

Dus ik heb de Personal Body Plan app weer gedownload en deze staat braaf op mijn beginscherm. Het eten tracken is geen rocket science en gelukkig was ik hier na mijn vakantie ook alweer mee begonnen. Waar ik mij nu vooral op verheug, is het trainen. Ik heb gewoon oprecht zin om weer keiharde spierpijn te voelen. Om mezelf op de plee te moeten laten vallen als ik ga plassen omdat mijn hamstrings zo zeer doen. Om weer met nieuwe motivatie rare oefeningen te gaan doen die redelijk buiten mijn comfort zone liggen. Verandering van spijs doet eten zal ik maar zeggen.

Morgen ben ik voor het eerst aan de beurt met een pittige legday. Het bovenlichaam volgt dan op woensdag en deze twee dagen worden in het weekend nog een keer herhaald. Ik denk dat het wel weer even wennen zal zijn om specifieke trainingsdagen te hebben voor bepaalde lichaamszones. Je gaat toch net even iets meer stuk dan bij een full body work out. Donderdag zal ik een eerste update geven over de hoeveelheid spierpijn die ik tot dan toe ervaar. Ik ben benieuwd!