spinazie

Voor mij is spinazie toch wel de zomergroente bij uitstek. Lekker om rauw te eten in een salade met geitenkaas en aardbei of te blenderen in een smoothie met ananas en lijnzaad. Omnomnom. Je begrijpt het misschien al: ik word blij van eten. Dat eten moet natuurlijk lekker zijn en het liefst ook nog iets voor je doen. Wanneer het op het avondeten aankomt moet het daarnaast ook nog eens makkelijk en snel te maken zijn, want het kan niet zo zijn dat ik na mijn werk nog eens uren in de keuken moet staan zwoegen.

Wat dat betreft ben ik best veeleisend, maar gelukkig voorziet mijn Albert Heijn app mij vaak van fijne recepten die binnen vijftien minuten klaar moeten zijn. Feitelijk gezien moet je hier een half uur voor rekenen, maar dat is nog wel te overzien. Mijn nieuwe zoektocht naar een snel, makkelijk en gezond recept leidde mij afgelopen keer naar de kip tikka masala met spinazie. Ik was namelijk op zoek naar wat variatie op spinazie gebied. Dit recept is voor vier personen.

Wat hebben we nodig voor de kip tikka masala

  • 300 gram rijst. Ik gebruik zelf zilvervliesrijst omdat dit voedzamer is dan bijvoorbeeld basmatirijst.
  • 2 sachets garam masala a 5 gram. Je kunt ook het blikje garam masala kruiden van Jonnie Boer kopen. Heb je direct deze heerlijke kruiden op voorraad!
  • 400 gram wilde spinazie of meer wanneer je er niet genoeg van krijgt šŸ˜‰
  • Kokosolie
  • 170 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 4 kipfilets. Reken op 100 gram kip per persoon
  • Zout en peper
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Hoe maken we tropische variatie met spinazie

In het recept staat dat je de kipfilets met Ć©Ć©n sachet garam masala en twee eetlepels yoghurt en een mespunt zout in een schaal moet laten marineren. Je kunt de kipfilet echter ook in blokjes snijden. Laat de marinade in ieder geval tien minuten intrekken.

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat het met de deksel op de pan staan.

Snijd de uien in halve ringen (of in kleinere stukken als je dat lekkerder vindt) en hak de knoflook fijn. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de ui, knoflook en het andere sachet garam masala. Wanneer je gebruik maakt van het kruidenblikje, volstaat een grote eetlepel garam masala. Ik doe hier vervolgens de kip bij in en schroei de kip even dicht. In het originele recept staat dat je de kipfilets in een aparte pan bakt. De kip blijft echter veel malser wanneer je het in de tomatenblokjes gaart. Voeg dus de tomatenblokjes bij de kip en eventueel nog wat zout. Laat het 12 minuten pruttelen op laag vuur.

Verhit een koekenpan en voeg hier de spinazie in delen toe totdat het allemaal geslonken is. Neem de tomatensaus met kip van het vuur en doe de rest van de yoghurt er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep hier de tomatensaus met kip en de spinazie bij. Eet smakelijk!