Ontbijten met chocoladepudding lijkt niet iets dat je zou moeten doen wanneer je gezond wil eten. Niets is echter minder waar, want in mijn Personal Body Plan app vond ik onderstaand recept voor een chocoladepudding die gezond is en ook nog eens makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Daarnaast word ik, net als elke andere vrouw volgens mij, heel erg gelukkig van chocolade. Ik word overigens nog gelukkiger van drop, maar ben helaas nog niet een goede en gezonde ontbijtcombinatie hiervan tegengekomen. Tips zijn hierin dus meer dan welkom ­čśë Voor nu wil ik natuurlijk graag het recept van de pudding met jullie delen. Het is een fijne eiwitrijke maaltijd die niet te zwaar op je maag ligt. Dat is voor de niet-zo-grote-ontbijt-helden onder ons wel zo fijn.

Wat hebben we nodig voor deze verantwoorde chocoladepudding?

  • 30 gram case├»ne eiwit. Ik heb een schep Whey Perfection gebruikt van de Body & Fit shop omdat ik die heb staan. Toevallig is dit de chocoladesmaak dus dat komt de chocoladesmaak alleen maar ten goede.
  • 5 gram kaneel
  • 300 mililiter water
  • 10 gram gelatine (dit zijn drie blaadjes)
  • 10 gram cacao

Hoe maken we de ontbijt chocoladepudding?

Leg de blaadjes gelatine in een kom met lauwwarm water. Dit hoeft niet meer dan een bodempje te zijn, zorg er in ieder geval voor dat de blaadjes onder water staan. Doe vervolgens de 300 milliliter water in een steelpan en zet dit op het vuur. Voeg hier het eiwitpoeder, de kaneel en de cacao bij en mix dit met een garde goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten.

Haal nu het pannetje van het vuur en knijp de zacht geworden blaadjes gelatine uit. Let erop dat je de blaadjes pas in het pannetje doet wanneer het mengsel van de kook af is. De gelatine stijft anders niet meer op wanneer het kookt. Laat de gelatine goed smelten en blijf het mengsel nog even doorroeren voordat je het in een bakje of kom giet. Zet de kom of het bakje direct in de koelkast en laat het minimaal vier uur opstijven. Een hele nacht is natuurlijk nog beter!

De voedingswaarde van de chocoladepudding

201 calorie├źn
5,9 gram koolhydraten
35,5 gram eiwit
3.0 gram vet
4,6 gram vezels