In mijn blog van 12 oktober schreef ik dat ik van mijn dertigers kilo’s af wil. Die stofwisseling van mij is toch niet meer wat het vroeger was. Waar ik voorheen alles kon eten wat los en vast zit, plakt dat tegenwoordig direct allemaal vast op m’n heup, kont en buik. Ergens gaat er dus iets mis sinds ik dertig ben, want al m’n kleding ging gevaarlijk strak zitten. Broeken konden nog maar net dicht en van een aantal rokken ging de rits al niet meer dicht. Oei… Ik heb de laatste tijd wat meer gegeten dan dat ik verbrandt heb. Om het niet verder uit de klauwen te laten lopen, heb ik dus het besluit genomen om die dertigers kilo’s kwijt te raken. Ik wil niet afvallen om het afvallen, maar om weer lekker in m’n vel te zitten. En natuurlijk om niet een hele nieuwe garderobe te moeten kopen…

De eerste resultaten

We zijn inmiddels een maand verder en de eerste resultaten zijn binnen. Tromgeroffel…. Ik ben drie kilo lichter en een aantal centimeters gekrompen in omvang! Twee centimeter op m’n heupen en drie centimeter op mn taille om precies te zijn. Halleluja, ik pas eindelijk die ene mooie rode rok weer. Die heb ik serieus al driekwart jaar niet aangekund terwijl hij echt fantastisch is. En duur… Dat is misschien nog wel hetgeen dat het zwaarst weegt voor een oude krentekakker als ik. Je kunt snappen dat ik weer erg in mijn nopjes ben over mezelf.

Het betekent namelijk dat ik gewoon weer op mijn gebruikelijke gewicht ben waar ik mij fijn bij voel. Iedere vrouw heeft denk ik wel een bepaalde gewichtsrange waar zij zich ‘op haar best’ voelt. Mijn range is tussen de 70 en 75 kilo. Ben ik lichter dan 70 kilo dan heb ik helemaal geen tieten meer en krijg ik een beetje een ingevallen borstkastje. Kom ik boven de 75 kilo dan gaat mijn kleding simpelweg te strak zitten. Momenteel zit ik bijna in m’n range en daar wil ik blijven.

Personal Body Plan is weer terug

Stom is het wel dat ik ergens gedurende het afgelopen jaar mijn focus ben kwijtgeraakt. Ik heb deze nu wel weer teruggevonden en heb zelfs voor de gelegenheid mijn Personal Body Plan afgestoft. Het plan waar ik in 2015 aan begon, is nu weer onderdeel van mijn dag. Ik sta weer in de sportschool en maak gezonde keuzes. Alles dat ik eventjes vergeten leek te zijn. Het plan is terug van weggeweest, zullen we maar zeggen. En de resultaten wijzen uit dat het werkt! Dat leert mij trouwens wel dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Je kunt niet altijd volle focus hebben. Je kunt niet altijd de juiste, gezonde keuzes maken. Of misschien kan het wel. Ik moet alleen de eerste persoon die na een aantal pieken geen dalen kent nog tegenkomen…. Wie meldt zich?