not giving a fuck

Oh jeeh, wat staat daar nou weer voor titel? Zero fucks given… Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik dit woord zeker een paar keer per week over mijn lippen hoor rollen. Deze week alleen net ietsje meer dan normaal. Ik las namelijk het boek The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck van Sarah Knight over “how to stop spending time you don’t have doing things you don’t want with people you don’t like.”

Wellicht klinkt het voor sommige mensen wat negatief, maar dat is niet de essentie van dit boek. Het hele not giving a fuck zorgt er namelijk voor dat je als eerste zorgt voor jezelf in plaats van voor een ander. Dat je nee durft te zeggen tegen dingen die je niet wilt. Dat je je vervolgens niet schuldig gaat voelen om het feit dat je nee hebt gezegd en dat je jezelf veel minder druk maakt om wat andere mensen van je denken. Het zorgt voor ruimte in je brein, leven, tijd en energie. Waarom zou je namelijk dingen doen die je eigenlijk niet wilt doen? Of waarom zou je jezelf druk maken over wat andere mensen van je vinden? Door minder te geven om de onbelangrijke zaken in het leven, houd je aanzienlijk veel tijd over voor de leuke en belangrijke dingen.

Nee zeggen zonder schuldgevoel

Het boek leert je in een aantal basic stappen hoe je beter voor jezelf kunt opkomen zonder een klootzak te worden. Niemand wil namelijk een klootzak worden en dat is dan ook zeker niet de opzet van dit boek. Het boek geeft een aantal handvatten hoe je op een eerlijke, aardige en lieve manier nee kunt zeggen tegen dingen, werk, vrienden en familie. Zonder schuldgevoel. Wil je bijvoorbeeld nee zeggen tegen iemand, maar ben je bang om de gevoelens van deze persoon te kwetsen? Zeg dan gewoon dat je een personal policy hebt tegen bepaalde zaken. De auteur van het boek zegt het volgende over personal policies: “They are mysterious and they tend to make people a little bit uncomfortable and really shut down the coversation. Like Kanye.

Wat staat er op mijn I don’t give a fuck lijst?

Na het lezen van dit boek ben ik begonnen aan mijn eigen persoonlijke I-don’t-give-a-fuck-about-list waar zaken op zijn komen te staan waar ik niet omgeef of waar ik mijn tijd niet aan wil spenderen. Op deze lijst staan allerlei zaken waar ik geen inner joy aan beleef, die mij meer moeite kosten dan dat ze mij plezier geven.

Wanneer je gaat nadenken over de zaken waar jij geen plezier aan beleeft, zul je merken dat je al vrij snel een lijst hebt. Mijn lijst is al behoorlijk lang en er staan veel uiteenlopende dingen op. Zeven van deze dingen wil ik graag met je delen. Dit blog zou alleen wel veelte lang worden wanneer ik alles hierin zet. Daarom deel ik graag mijn nummer één en volgen de andere zes punten komende donderdag in mijn volgende blog.

Ik geef geen fuck om mijn psoriasis

Met stip op nummer één staat mijn psoriasis en wat andere mensen hiervan vinden. Ik heb het nu eenmaal en daar ga ik helemaal niets aan veranderen. Het enige waar ik veel vaker een fuck om zou moeten geven, is het behandelen van mijn psoriasis. Ik MOET mezelf echt iedere dag insmeren met een goed vette bodylotion. Daar wordt mijn huid gewoon veel blijer van en daardoor ervaar ik duizend keer minder jeuk en pijn. Als ik mijn tijd en energie nou hierin steek in plaats van wat mensen wel niet van mijn huid vinden… So zero fucks given