Zomerse dagen vragen om lichte maaltijden. Vaak heb je simpelweg niet zoveel honger als het warm is. Een voedzame maaltijd is echter wel nog steeds belangrijk, want het voorkomt dat je later op de avond gaat zitten snaaien. Dus… that said: ik heb weer een lekker recept! Zomerse pita broodjes met falafel en rode biet. Makkelijk te maken en ook nog eens makkelijk op te eten op het balkon. Ik heb het gisteravond voor je getest. 😉

Wat heb je nodig?

  • Spelt pita broodjes
  • Een schaal falafel balletjes
  • Een zak ijsbergsla
  • Een pot rode bieten in plakjes
  • Geraspte 30+ kaas
  • Knoflooksaus
  • Olijfolie

Hoe maak je de zomerse pita broodjes met falafel?

Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe vervolgens de olijfolie in een koekenpan en verhit de falafel balletjes. Zet het vuur niet te hoog, want dan is de buitenkant bruin en de binnenkant nog steeds koud. Dus warm ze op middelhoog vuur op. Maak van ongeveer driekwart van de ijsbergsla een salade klaar. Doe de ijsbergsla in een kom, voeg hier een lekkere hoeveelheid rode biet aan toe en strooi er wat geraspte kaas over voor de smaak. Klaar is de sla. Ik heb de rode biet nog even fijn gesneden. 

Haal de pita broodjes uit de oven en snijd ze open. Maak de broodjes op met knoflooksaus, ijsbergsla, rode biet en de falafel balletjes. Ik heb ze voor het gemak door de helft gesneden, want anders eet het niet zo makkelijk. Daarbij zijn de balletjes zo netjes verdeeld over de broodjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Volgens de Albert Heijn app bevat dit recept 575 calorieën, 66 gram koolhydraten, 13 gram eiwit en 27 gram vet. Supermager is het dus niet, maar je kunt altijd nog de knoflooksaus achterwege laten.