pasta pesto

Oké door de harde regen van vannacht denk ik niet aan een mooie zomer, maar een lekker bordje eten doet dat gelukkig wel! Zo kun je een zomers gevoel krijgen van de zelfgemaakte pasta pesto uit het 15 Minuten kookboek van Jamie Oliver. Het gerecht is misschien niet klaar in de beloofde 15 minuten, maar je staat voor dit gerecht geen uren in de keuken. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen 😉

Wat hebben we nodig voor de kip?

  • Twee kipfilets van 200 gram elk
  • Eén theelepel venkelzaad
  • Twee takjes verse rozemarijn
  • Twee eetlepels koudgeperste koolzaadolie (whatever that may be) of olijfolie
  • Vier tot vijf tenen knoflook
  • Eén tot twee Spaanse pepers
  • Acht rijpe kerstomaatjes

Wat hebben we nodig voor de pasta pesto?

  • 250 gram sperziebonen
  • Een grote bos verse basilicum
  • 50 gram geblanceerde amandelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas, plus wat extra voor erbij
  • Twee eetlepels extra vierge-olijfolie
  • Een citroen
  • 300 gram verse lasagnebladen
  • 200 gram jonge bladspinazie

Zo maak je de zelfgemaakte pasta pesto

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, venkelzaad en naaldjes rozemarijn door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze met een deegroller tot een dikte van ongeveer anderhalve centimeter. Het is hier niet de bedoeling dat je doelloos staat te rammen. Je moet wel met een beetje gevoel slaan 😉 Leg ze vervolgens met de olie, ongepelde, geplette tenen knoflook en de gehalveerde Spaanse pepers in de koekenpan. Keer de kip om en om en bak het goudbruin en gaar.

Leg de boontjes op een rij, snijd er de steeltjes af en doe ze in een grote pan met kokend water. Kook de boontjes in zes minuten met de deksel op de pan.

Pluk ondertussen een paar blaadjes basilicum als garnering en zet apart. Breek vervolgens de steeltjes van de bos en doe de amandelen, parmezaan, olijfolie en het citroensap in een keukenmachine. Wanneer je deze niet hebt, kun je prima een staafmixer gebruiken en een hoge slagroombeker. Knijp er met een knoflookpers de tenen knoflook uit de pan bij. Pureer alles glas en schep er een of twee eetlepels kookvocht van de sperziebonen bij om de pesto een beetje vloeibaar te maken en breng de pesto daarna op smaak. Snijd de lasagnebladen in willekeurige zakdoekvormen en kook ze een paar minuten met de boontjes mee.

Snijd de tomaten doormidden of in kwarten en doe deze bij de kip in de pan. Schud de boel even flink door elkaar.

Roer de spinazie door de pasta, giet af en houd een kopje kookvocht apart. Doe de pasta, bonen en spinazie terug in de pan, giet er de pesto bij en roer alles goed door elkaar. Voeg als het nodig is nog een scheutje kookvocht toe. Snijd de kipfilets doormidden en serveer ze met de tomaten en Spaanse peper. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas bij en strooi er de apart gehouden blaadjes basilicum over.

AAN TAFEL!!!