Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar 2018 is voor mij echt fantastisch begonnen. Omringd door lieve mensen heb ik een heerlijke avond en nacht gehad tijdens Oud & Nieuw. Wij waren op een diner/feestje in een restaurant in Frankfurt. Geheel in de stijl van The Great Gatsby hebben we genoten van een viergangendiner, vuurwerk op de kade naast de Mein en hebben we gedanst totdat onze voeten er zeer van deden. Het was oprecht fan-tas-tisch! Hiermee is overigens direct een lang gekoesterde wens van mij in vervulling gegaan: Oud & Nieuw vieren in het buitenland. Die Duitsers weten gelukkig wel wat een goed feestje is!

Het is alleen wel jammer dat Nieuwjaarsdag altijd maar één dag is. Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik er minimaal twee van nodig heb om even goed bij te komen. Ondanks het feit dat ik al om half tien lag te slapen op Nieuwjaarsdag, had ik het toch een beetje taai de volgende ochtend… Goede start van het nieuwe jaar of niet? 😉 Tot overmaat van ramp scheet er ook nog een vogel op de capuchon van mijn jas. Nou schijnt het wel zo te zijn dat het geluk brengt als een vogel op je poept. Laten we daar dan maar op vertrouwen, want zo wordt heel 2018 vast even fantastisch als mijn Oudejaarsavond.

Vijf kilo lichter het nieuwe jaar in

Eén ding wat in ieder geval al fantastisch is, is het feit dat ik de dertigers kilo’s officieel kwijt ben. Begin oktober woog ik nog bijna 79 kilo en nu weeg ik (zelfs na de Kerstdagen) een prachtige 74 kilo. Die extra vijf kilo neem ik dus mooi niet het nieuwe jaar in en daar ben ik heel blij mee. Ik pas mijn kleding allemaal weer, ik voel me meer op mijn gemak in mijn eigen lichaam én ik heb weer een goede balans gevonden qua voeding. Met mijn huidige balans hoef ik echt niet overal nee op te zeggen. In tegendeel zelfs. Ik zeg alleen zeker niet overal ja op. Dan is namelijk weer het einde zoek en zijn we heel snel weer terug bij af.

Nu maakt mij mijn exacte gewicht niet zoveel uit, want het gaat meer om hoe ik me voel in mijn eigen lichaam. Dit gevoel drukt zich wellicht beter uit in centimeters en deze wil ik daarom ook delen. Mijn ‘strijd’ tegen de dertigers kilo’s is begin oktober begonnen en op 16 oktober ben ik toen weer begonnen met Personal Body Plan. Dat is dan ook het moment waarop ik mezelf helemaal heb opgemeten. Sindsdien ben ik twee centimeter kwijt op mijn schouders, drie centimeter op mijn borst, vijf centimeter op mijn taille en vier centimeter op mijn heupen. Van die laatste twee ben ik misschien nog wel het meest onder de indruk. Vijf en vier centimeter zijn echt een heel groot stuk! Geen wonder dat mijn kleding zo strak zat!

Nog meer eruit halen

Een volgende stap in mijn ‘strijd’ tegen de dertigers kilo’s is nu om ze er echt af te houden. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar dat is het niet. Het is namelijk makkelijker om ze eraan te eten… Dus, er rest mij niets dan moeite doen. Moeite om lekker en gezond te eten. Nou wil het geluk dat ik net een mooi boek opgestuurd heb gekregen waar ik volgende week mee aan de slag ga. Ik ben benieuwd wat het Fitness & Crossfit Food boek van Christian Coates mij zal brengen. Dit is een boek vol met recepten die je zelf kunt afstemmen op je trainingsdoelstellingen zodat je nog meer uit het sporten en je dag kunt halen. Ik zal komende week de 57 pagina’s tellende inleiding lezen en zodoende mijn eigen weekmenu samenstellen. I’ll keep you posted.