Groene smoothie 7 recepten

Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik niet nog wat meer groene smoothie recepten kon delen. Schijnbaar heb ik toch een aantal mensen kunnen overtuigen met mijn groene smoothie blog en mijn eerdere recept… Ikzelf ben nog steeds een dagelijkse drinker van deze groene vitaminenbommen. Ik voel me er fit bij en heb voldoende energie na zo’n shake als lunch. Daarbij moet ik wel bekennen dat afwisseling the key is. Afwisseling maakt het lekker, iedere dag dezelfde smoothie gaat snel vervelen.

Om in te gaan op de vraag om groene smoothie recepten te delen… dat kan ik uiteraard. Omdat ik zelf nog vrij nieuw ben in deze scene, heb ik nóg geen groot repertoire aan recepten paraat. Uiteraard kan ik zelf ook wel wat afwisseling gebruiken en dus was deze blog een goed excuus om op zoek te gaan naar een paar lekkere recepten. Zelf heb ik ze dus nog niet allemaal uitgeprobeerd, maar dat ga ik komende tijd natuurlijk wel doen. Hieronder zeven interessante combinaties van groente en fruit om eens te proberen in een groene smoothie. Nu kunnen jullie in ieder geval ook een week vooruit met nieuwe recepten.

Groene smoothie ala Moira
Dit recept kreeg ik via facebook van mijn nicht Moira. Ook zij is een fan van groene smoothies en deelde deze combinatie na het lezen van mijn eerste blog. Zelf moet ik deze nog proberen, maar het is haar favoriet. Een goede smoothie om te delen dus.

– 2 handen spinazie
– 1 kwart cantaloupe meloen
– Sap van een halve limoen
– 1 grote hand (diepvries) bosbessen
– 2 blaadjes munt
– Eventueel wat water als de smoothie te dik is

Super healthy groene smoothie
Deze groene smoothie viel me op omdat hij zo vreselijk gezond is, dat je hem wel MOET proberen. In deze smoothie zit namelijk boerenkool. Wist je dat in boerenkool bijna twee keer zoveel energie zit als in spinazie? Ook zit er 20% meer eiwitten en ook meer antioxidanten in boerenkool dan in spinazie.

– 150 gram boerenkool, gesneden
– 2 bananen, geschild
– 1 glas amandelmelk
– Eventueel 2 eetlepels chiazaad
– Eventueel wat water als de smoothie te dik is

Groen Smoothie Fris en fruitig
Deze smoothie heb ik wel zelf geprobeerd en vond ik een groot succes. Dankzij de kiwi en de bleekselderij is deze smoothie lekker fris en fruitig. Zelf houd ik niet zo van de smaak van bleekselderij, maar gelukkig is die niet overheersend in deze groene smoothie. En juist die bleekselderij is wel hartstikke gezond. In bleekselderij zit namelijk een goede dosis kalium. Kalium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot een normale werking van de spieren. Twee vliegen in een klap dus.

– 2 stengels bleekselderij, in stukken (eventueel met blad als je een biologische bleekselderij hebt)
– 3 kiwi’s
– 2 Peren
– 1 krop sla
– Eventueel wat water als de smoothie te dik is

Groene Smoothie Strawberry love
Ik ben dol op aardbeien, het liefst eet ik ze het hele jaar door. Deze groene smoothie vond ik dan ook heerlijk klinken. Laat je niet afschrikken door de spinazie, die smaak overheerst absoluut niet maar het geeft wel een gezonde toevoeging. Verse spinazie zit namelijk bomvol goede vitaminen.

– 1 flinke handvol verse spinazie
– Half glas water
– Half glas versgeperst sinaasappelsap
– 1 klein handje aardbeien
– 1 klein handje bosbessen (diepvries)
– 1 banaan
– Eventueel wat water als de smoothie te dik is

Groene smoothie courgette, appel banaan
Courgette is een bron voor de vitamines A en C en een goede bron van kalium. De perfecte toevoeging aan jouw groene smoothie dus. Ook deze smoothie is nog nieuw voor mij, maar volgens mij is ook deze verassend fris.

– 1 banaan
– 1/2 courgette, ca 200 gram (niet schillen maar wel goed wassen)
– 1/2 appel
– 1 glas water
– Eventueel 2 eetlepels chia zaden

Groene smoothie met komkommer?
Okee, eerlijk is eerlijk, zelf loop ik niet echt warm bij het idee van komkommer in mijn smoothie. Nu ik zo ver gekomen ben, moet ik me er denk ik toch maar overheen gaan zetten. Binnenkort staat deze smoothie op mijn menu dus.

– 1 komkommer, in stukken
– 1 avocado, het vruchtvlees
– 2 kiwi’s, het vruchtvlees
– 1 groot glas water

Groene smoothie pistachio
Wanneer je houdt van avocado en pistache, dan moet deze smoothie wel een feest zijn. Zelf ga ik deze in het weekend uitproberen. Het klinkt bijna als een milkshake.

– 1 avocado
– 1 banaan
– 20 blaadjes munt
– 2,5 cm vanille stokje (de zaadjes)
– 1 hand pistache nootjes
– 1,5 glas amandelmelk
– Eventueel ijsklontjes

Nog een laatste tip: zelf doe ik vaak een handje hazelnoten en twee eetlepels lijnzaad in mijn smoothie om deze iets meer bite te geven. Het vult beter en is ook nog eens hartstikke gezond. Uiteraard hoor ik graag van jullie wat jullie er van vinden. Voor nu, Bon appetit!