gezond recept: gevulde paprika

Sinds ik samenwoon zijn er een aantal groentes die ik bijna niet meer gegeten heb: tomaat en paprika. Ik ben dol op deze groentes, maar helaas is mijn vriendlief hartstikke allergisch. Mega vervelend! Niet alleen omdat deze twee groentes in vreselijk veel recepten worden gebruikt, maar ook omdat ik ze gewoon echt heel lekker vind. Je snapt dus wel dat wanneer ik zo nu en dan een avondje alleen eet, ik graag iets maak met paprika én tomaat!

Een van mijn favoriete recepten was tot voor kort gevulde paprika. Nu de paprika is verbannen tot de blacklist, eet ik het dus niet zo vaak meer. Maar als ik het dan weer eens kan maken, kan ik er oprecht van genieten! Ik zou bijna hopen dat mijn vriend wat vaker weg bleef voor het eten 😉 Wie weet kan ik jou ook verblijden met dit recept. Ik blijf ermee variëren in ingrediënten trouwens,  dus experimenteer vooral met de groentes die jij lekker vindt!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 100 gram kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • halve courgette (in blokjes)
  • halve prei (in plakjes)
  • paar cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • half blikje (klein) mais
  • 1 ei
  • 1 eetlepel cottage cheese
  • kruiden naar smaak, ik houd erg van rozemarijn en chili poeder

 

En dit is hoe je het maakt:

Bak het gehakt en voeg, wanneer het goed gebakken is, de gesneden groenten toe. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in en leg de twee paprika helften erin. Zodra het kip en groenten mengsel goed gebakken is, kun je het in de paprika scheppen (en erlangs waarschijnlijk, want ik heb altijd te veel groenten haha). Meng in een los bakje een ei met een eetlepel cottage cheese en de kruiden naar smaak. Giet het mengsel over de gevulde paprika’s en schuif de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Mocht je iets met koolhydraten erbij willen eten, dan kun je een beetje couscous erbij maken, ook erg lekker! Eetse!