Nu ik alweer drie weken in het mooie Azië ben, moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn wekelijkse kom zelfgemaakte soep erg mis. Don’t get me wrong… Ze maken in Maleisië ook lekkere soep, maar het is toch anders. Het is een beetje een combinatie van smaak en ingrediënten dat mij mijn eigen gemaakte soep doet missen. Goed het is natuurlijk geen wereldramp, maar verandering van spijs doet wel eten. Ik kijk dus stiekem wel een beetje uit naar volgende week wanneer ik mijn eigen zelfgemaakte soep weer kan maken. Luxe probleem. Ik weet het… Grote kans wel dat ik deze paprika-tomatensoep ga eten. Omdat ik deze soep zo lekker vind, deel ik alvast het recept ervan. Enjoy! Dan drink ik nog even snel een kokosnoot leeg. 😉

De paprika-tomatensoep staat ongeveer binnen een half uur op tafel. Dit recept is goed voor vier grote kommen soep.

Wat heb je nodig?

  • Twee uien
  • Drie paprika’s, de kleur maakt niet uit
  • Twee blikken tomatenblokjes
  • 1200 milliliter kippenbouillon
  • Een bakje Hüttenkäse
  • Paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout
  • Theelepel kokosolie

Hoe maak je de paprika-tomatensoep?

Snijd de uien en paprika’s in stukken. Doe de kokosolie in de pan en bak de paprika en ui even kort aan zodat de ui gefruit is. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kruid de soep met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Ik houd wel van gekruid eten, dus bij mij gaat er aardig wat in. Laat de soep op een lager pitje doorkoken totdat de paprikastukken zacht zijn geworden. Doe nu de Hüttenkäse bij de soep in en zet vervolgens de staafmixer in de pan. Breng de soep verder op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen.

Voedingswaarde

Eén kom soep bevat ongeveer 184 calorieën, 17,5 gram koolhydraten, 16 gram eiwit en 5 gram vet. Gezien de ‘magere’ macro’s eet ik er dus altijd een lekker broodje bij. Eet smakelijk!