Ongeveer een jaar geleden ging ik op vakantie naar Portugal met mijn hardloopschoenen in mijn koffer. Toen zei ik al “ik had nooit gedacht dat ik ooit zou hardlopen op vakantie”. Ik vond het heerlijk! En nu, een jaartje later denk ik opnieuw hetzelfde. Met niet alleen maar hardloopschoenen, maar ook een trainingsschema en persoonlijk zelf opgesteld plan in mijn koffer, denk ik het weer. Ik had nooit gedacht dat ik op vakantie bezig zou zijn met sport en voeding. Maar het blijkt… al die kleine challenges bij elkaar hebben me veranderd in een fit junkie. Dus zelfs op vakantie gaat mijn Personal Body Plan door!

Nou ga ik naar Italie… Het land van pizza, pasta en overheerlijke wijn. Tel die drie bij elkaar op en je hebt zo een beetje al mijn guilty pleassures in een! In Nederland lukt het me gelukkig altijd netjes om mijn vingers (of verhemelte) er niet aan te branden, maar als ik straks in het land van de goddelijkheid zelve ben, dan is dat wellicht toch een stukje moeilijker. En natuurlijk is het gemakkelijk om in Nederland heel hard te roepen dat ik niet de fout in zal gaan. Dat ik slechts een keer pasta en een keer pizza zal eten in een hele week. Maar ik ken mezelf ook wel langer dan vandaag…. door het me enkel voor te nemen, ga ik het niet redden. En dus ging ik al mijn afspraken op papier zetten en mijn vriend deelgenoot maken van de beloftes aan mezelf.

Gezond in Italië dus. Althans, dat is het doel! En om mijn goede voornemens kracht bij te zetten, heb ik een plan gemaakt. Het is geen plan waarin staat wat ik per dag wel en niet mag eten, maar wel een plan waarin afspraken met mezelf staan. Afspraken waarin ik mezelf beloof niet mijn plan volledig overboord te kiepen.

Een plan dus, dat was wat ik nodig had om in het land van de koolhydraten mezelf niet volledig te verliezen! En dus schreef ik de afspraken met mezelf op:

1. Iedere maaltijd overweeg ik wat de verstandigste keuze van de kaart is

2. Ik mag wel drinken, maar dan ‘s avonds bij het eten en niet al te vroeg op de dag

3. Ijsjes mogen natuurlijk, maar niet iedere dag

4. Geen honger = geen eten

5. Voldoende drinken, water dus!!

6. Iedere dag doe ik minimaal een kwartiertje oefeningen als buikspieren, squats, lunches of opdrukken

7. Ik ga een aantal keer per week hardlopen, die schoenen zitten immers niet voor niets in de koffer

8. Niet iedere dag pizza en pasta eten, hoe lekker het ook is

9. Voldoende slapen en genieten!

10. Laat los dat dit geen perfecte week zal zijn, maar pak het na je vakantie weer op!

En daar stond het dan, mijn plan van tien gouden regels. Het verboden woord van deze week is Milou (de naam van mijn coach) en ook calorieën tellen zou iets zijn waar ik niet aan ga beginnen! Vakantie is immers vakantie, maar wel eentje die gezonder is dan welke vakantie ik hiervoor ooit heb gehad. Ik had nooit gedacht dat het ooit zo ver zou komen, maar ik heb er zin in 😉