De 80/20 regel zit er bij mij inmiddels wel redelijk in! Door de weeks doe ik mijn best om zo gezond mogelijk te eten, zodat ik in het weekend een beetje kan zondigen. Natuurlijk sla ik ook niet altijd de lekkere traktaties over op werk, maar meestal lukt me wel om vijf dagen per week heel netjes binnen mijn macro’s te blijven. Om niet verveeld te raken in wat ik eet op een dag, heb ik de afgelopen jaren verschillende gemakkelijke recepten bedacht. Gemakkelijk om mee te nemen en snel te bereiden. Een van die recepten is mijn lunchomelet met hüttenkäse. Niets ingewikkelds aan, je moet er alleen even aan denken dat het als lunch zou kunnen dienen 😉
Het heerlijke aan deze lunch is dat het een heel eiwitrijk recept is. Weinig vetten en weinig koolhydraten, waardoor je de rest van de dag nog meer dan voldoende kunt variëren met andere voeding. En juist omdat er zoveel eiwitten in zitten, vult het heel goed. Je hoeft absoluut geen brood te eten bij dit gerecht. Het eitje dient als bodem voor het beleg. Smakelijk, gezond en ook nog eens goed vullend! Wat wil een mens nog meer?!
Dit heb je nodig:
- 3 eiwitten
- 1 eierdooier
- 1/4 theelepel kokosolie
- 1 handje verse spinazie
- hummus
- 100 g Hüttenkäse
- komkommer
- alle andere groenten die je lekker vind om erop te doen
- zout
Zo maak je het:
Kluts de drie eiwitten en de eierdooier even door elkaar in een kommetje. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Doe het handje spinazie in de pan en schep dit een paar keer om zodat de blaadjes wat slinken. Verdeel de blaadjes spinazie gelijk over de pan en schenk vervolgens het eimengsel eroverheen. Bak het eimengsel aan beide kanten gaar. Ik neem de omelet altijd mee naar mijn werk en eet deze koud. Zowel warm als koud is heerlijk!
In trek de omelet dan tijdens de lunch dan uit de koelkast en beleg deze dan met de rest van de ingrediënten. Leg de omelet op een bord en smeer er een dunne laag hummus op (kan iedere smaak zijn die jij lekker vindt). Verdeel de hüttenkäse erover en vervolgens de groenten die jij lekker vindt. Bestrooi het geheel met een beetje zout naar smaak et voila: je hebt een heerlijke gezonde lunch!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Esther
Esther schrijft blogs over moederschap, gezond eten, sporten en weer zichzelf worden na de bevalling van haar zoontje in 2018. Haar doel voor 2019? Back in shape komen en haar oude niveau op sportgebied weer bereiken.