Afgelopen maandagavond ben ik verrast door mijn vriend. Toen ik na mijn werk thuis kwam, stond er al een bananenbrood in de oven! Het hele bakken van het bananenbrood was natuurlijk al een verrassing op zich -ik heb hem namelijk nog nooit iets zien bakken-, maar het is ook nog eens fijn. Het past immers helemaal bij mijn Personal Body Plan en het is heel relaxt als iemand daar zo goed rekening mee houdt.

Ik hou van verrassingen

Duidelijk mag zijn dat ik van zoiets onwijs blij kan worden, want ik hou van verrassingen. Groot of klein. Sommige mensen hebben een hekel aan verrassingen, maar ik niet hoor! Ik hoop zelfs stiekem ooit nog een keer een ‘echte’ surprise party te krijgen. Toen ik 24 of 25 werd ben ik al een keer heel goed verrast voor mijn verjaardag, want toen zaten mijn zus, zwager en een vriendin in de badkamer verstopt. Brullen natuurlijk…

Maar goed, je hebt natuurlijk niet op deze link geklikt om over mijn liefde voor verrassingen te lezen. Je wilt vast weten hoe je het lekkere bananenbrood maakt zodat ook jij het morgenochtend als ontbijt kunt eten. Of als lunch, of snack, of wat je dan maar wilt.

Wat heb je nodig voor het bananenbrood?

  • 200 gram havermout of amandelmeel wanneer je minder koolhydraten wilt.
  • 1 schep proteïne poeder. Wij hebben de chocolade Whey Perfection van de Body & Fit shop. Erg lekkere smaak overigens, maar de cake ziet er daarom wel iets donkerder uit. Wil je een lichte cake? Voeg dan vanille toe, doet het qua smaak ook erg goed!
  • 1 theelepel bakpoeder.
  • 200 gram Griekse yoghurt.
  • 4 eieren.
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 geprakte bananen.

Hoe maken we het bananenbrood?

Zet de oven aan op 180 graden. Begin met het mixen van de eieren en de yoghurt in een grote kom. Voeg hier de geprakte bananen bij en roer het goed door elkaar. Hierna kun je de droge ingrediënten toevoegen dus doe de havermout, het bakpoeder en het zout in de kom en roer alles wederom goed door. Giet het hele goedje in een siliconen cake bakvorm. Het voordeel van een siliconen vorm is dat je de vorm niet in hoeft te vetten met boter.

Bak de cake in 50 minuten af in de oven. Wanneer je aan het einde van de baktijd wilt checken of de cake klaar is, kun je dat gemakkelijk doen door met een dunne breinaald in het midden van de cake te prikken. Ik snap dat je in een modern huishouden van tegenwoordig geen breinaalden voorhanden hebt, dus de achterkant van een vork of lepel, mits redelijk spits, will do just fine. Blijft er nog iets aan de vork of lepel hangen, dan moet de cake nog even terug de oven in. Check de cake dan na 3 à 5 minuten. Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.