Jeugdtrauma’s heb ik er aan overgehouden, die vier woorden die mijn moeder zo nu en dan heel streng zei “Ruim je kamer op!”. Hoewel ik op alle fronten – volgens mij – toch redelijk georganiseerd ben, heb ik één valkuil: mijn slaapkamer. Ik houd echt niet van rotzooi en zorg dan ook altijd dat ik troep achter mijn billen opruim, behalve in mijn slaapkamer. Eigenlijk best zonde, want ik heb echt wel een gezellige slaapkamer (als je door de regelmatige rotzooi heen kijkt). De oorzaak is, dat ik nooit dingen direct terug leg op de plek waar ik ze vandaan heb. Zo heb ik bijna altijd een stoel vol met kleding gedragen, een wasrek met droge kleding en stapels boeken en post op de grond rond slingeren. Niet zo gek dus dat ik mezelf verboden heb om meer spullen te kopen voor in mijn slaapkamer. Eerst maar eens leren deze netjes te houden, hetgeen trouwens al aardig lukt deze challenge week.

POP UP STORE JAN EEF
Dat ‘niets kopen’ is misschien nog wel een grotere challenge dan het aan de kant houden van mijn rotzooi. Zeker als je zo nu en dan té leuke winkels binnenstapt. De POP UP STORE JAN EEF is zo’n winkel. Laatst ontdekte ik deze pop up store op de Jan Evertsenstraat in de Baarsjes (Amsterdam) toevallig. Een vriendin van me fietste er laatst langs en stelde voor om er eens binnen te kijken.

Het initiatief Ik geef om de Jan Eef was trouwens ook nieuw voor mij. Ik geef om de Jan Eef houdt zich bezig met het verbeteren van de winkelstraat, de leefbaarheid van de buurt en de betrokkenheid van alle buurtbewoners in de Baarsjes. Dat doen ze op allerlei manieren, waarvan deze pop up store op de Jan Evertsenstraat 4-8 er eentje is.

Food, coffee, lifestyle, fashion, art en vintage
Op de Facebook pagina van deze pop up store staat dat je wordt meegenomen in een multi culturele wereld van food, coffee, lifestyle, fashion, art en vintage. Ik die allesomvattende omschrijving zelf niet kunnen bedenken, maar het klopt. Het is een ontzettend leuke winkel vol met mooie spullen – die ik dus niet mag kopen van mezelf -, en daarnaast ook een gezellige bar met hapjes en drankjes. Wie wordt er immers niet hongerig van winkelen…?

Deze winkel is voor mij een goede steun in de rug om extra mijn best te doen mijn slaapkamer netjes te houden. Hier wil ik namelijk nog wel een keer shoppen voor de winkel weer weg is. Als je in de buurt bent tussen s’ woensdags en zondags, dan moet je zeker even langs gaan. Het is de moeite waard!

Pop Up Store Jan Eef