Afgelopen week schreef ik al over mijn ontdekking van de eeuw: Het Hardlopers Kookboek. Ik sport best veel op verschillende tijden en eten is dan toch best wel een issue. Op Dinsdagmiddag ren ik vaak zo’n veertig minuten door het park, op woensdag hockey ik in de avond, op donderdag ren ik vaak ’s avonds met Lotte, zaterdagochtend om half 10 is het tijd voor de WOTN trainingen en op zondag speel ik dan nog een hockeywedstrijd overdag. Als er een ding is waar ik dan niet zo goed in ben en toch wel erg handig is met al dit sporten, is het op juiste tijd een goede maaltijd eten.

Health Freak
Nou ben ik natuurlijk ook wel een beetje een health freak geworden de afgelopen 52 weken. Ik ben me enorm bewust van alles wat ik eet en als het even kan, eet ik zo min mogelijk suikers. Geen brood dus, maar ook geen pasta, aardappelen en liefst zelfs geen rijst. In combinatie met al dat sporten is dat nog best lastig. Ik wil namelijk wel koolhydraten binnenkrijgen. Dilemma, dilemma! Want erg creatief ben ik niet wanneer het gaat om het bedenken van goede en gezonde sportmaaltijden. Om eerlijk te zijn kom ik zelf niet verder dan een kom havermout. Dat is in de ochtend natuurlijk lekker, maar in de middag en avond kan ik wel wat meer variatie gebruiken.

Toen ik het Hardlopers Kookboek zag, wilde ik het dan ook sowieso hebben. Bij het bladeren door het boek zag ik het ene na het andere lekkere recept waarvan het merendeel echt perfect past bij de standaarden die ik er op na houd. Ik wil alles wel proberen en daarom leek dit mij een perfecte challenge. Iedere keer dat ik zou gaan sporten deze week, moest er iets uit het hardlopers kookboek bereid en gegeten worden.

Hectiek
Dit boek is zo’n feestje! Het is namelijk opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo kun je recepten vinden voor de ochtend-, middag en avondloper. Zonder overvolle maag, maar toch met voldoende energie om te gaan met die benen. Voor mij klonk het ideaal, helemaal met mijn belachelijk drukke schema van afgelopen week. Dankzij de hectiek, moest ik het sporten overal een beetje tussendoor schuiven om toch mijn loopschema te kunnen blijven volgen. Ook een erg riskante week dus om mijn eten een beetje te laten versloffen, maar het ging enorm goed!

Begin van de week liep ik heerlijk op twee zelfgemaakte kwarkbroodjes, waarvan ik het recept al met jullie deelde. Het verbaasde me echt hoe lekker deze waren aangezien het echt een heel gezond recept was. Maar dankzij de dadels en de noten hadden deze broodjes zo ontzettend veel smaak dat ik er bijna te veel van zou eten. Dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling… dus ik heb er maar twee ingevroren zodat ik vandaag nog een keer kan rennen op deze goede snack! En later deze week liep ik twee dagen op een heerlijke gezonde quinoa salade.

Is dit echt gezond?
Eind van de week was het Pasen en in mijn geval betekent dat tijd voor het jaarlijkse teamweekend met mijn hockeyteam. Weinig slaap, veel eten, veel drank en weinig beweging. Een topweekend dus! Gelukkig wordt er wel een beetje bewogen tijdens dit damesweekend, namelijk tijdens de teamactiviteit. Het enige wat ik wist, was dat we sportkleding mee moesten nemen en dus ging ik er vanuit dat we wel wat actiefs zouden doen. Een mooi moment dus om nog een keer mijn kookboek open te slaan. De activiteit bleek paintballen, en een zelfgemaakte mueslireep was bij de meeste wel welkom na een paar potjes verf knallen.

Ook deze reep was lekker zoet door de toevoeging van dadels. De verwachte vraag kwam dan ook. “Is dit echt gezond, het is zo zoet?” Maar dat is het echt! Gezond en lekker en dus ben ik ook helemaal in mijn nopjes. Het boek ligt inmiddels pontificaal op tafel in de woonkamer want ook komende week ga ik weer zorgen dat ik gezond maar goed eet voor mijn trainingen! Wat een uitkomst dit boek!

Winnen!
Omdat ik zo mega enthousiast ben, wil ik natuurlijk jullie ook allemaal aan deze heerlijke recepten helpen. Daarom verloten ik deze week vijf Hardlopers Kookboeken! Wil jij er eentje hebben? Vertel me dan waarom jij dit boek wilt winnen onder deze blog! Als je 52 Challenge liked op Facebook en volgt op Twitter, Instagram en Bloglovin’, maak je meer kans!