Kleine kindjes worden groot en zo gaat dat ook met kleine initiatieven. Het is vandaag precies een jaar geleden dat Lotte, Nadja en ik onze eerste challenge begonnen. Onze site was nog niet  eens online, maar alles stond wel klaar voor onze eerste lancering. Op 1 april 2013 kwamen uiteindelijk onze eerste challenge blogs online. Lotte begon met het iedere dag schoonmaken van haar gezicht voor het slapen gaan. Nadja kickte voor eens en altijd af van de energydrinks en ikzelf besloot een dagelijkse workout met Debbie Drake aan te gaan. Dit alles lijkt zo lang geleden, maar ook zo dichtbij!

Er is zo veel gebeurd!
Ons jaar challengen is zo ontzettend snel gegaan maar er is ook ontzettend veel gebeurd. Volgende week kun je een mooie blog verwachten van Lotte, Nadje en mij over ons jaar challengen. Wat hebben we volgehouden en wat niet. Maar vooral ook, wat heeft dit jaar challengen met ons gedaan? Ikzelf moet hier echt eens goed voor gaan zitten om na te denken op welke fronten ik allemaal veranderd ben. Want dat ik enorm veranderd ben, dat weet ik zeker.

Ook voor 52 Challenge veranderde er veel. We begonnen heel klein met z’n drietjes, een –achteraf gezien- knullig en onhandige site, een facebook– en een twitteraccount. 1000 Ideeën hadden we, maar ons belangrijkste doel was toch echt om dé vrouwen in Nederland te bereiken. De eerste grote stap naar meer bekendheid was ons interview met Vriendin. Wat hebben we die dag gelachen met de fotograaf! Maar het resultaat mocht er zijn! De lieve berichten van onbekenden stroomde binnen nadat ze het verhaal hadden gelezen. We bleken écht vrouwen te stimuleren en motiveren om ook zichzelf te gaan challengen. Er is geen grotere kick dan dat kan ik je vertellen.

Nog een jaar!
Dankzij de Vriendin wist Laura ineens ook van ons bestaan af. Zij werd een trouwe lezer en op het moment dat wij na een half jaar nieuwe bloggers zochten, was zij er direct bij om ons te laten weten dat zij heel graag aan haar eigen 52 challenges te beginnen en daar over te bloggen. Ook Marijke en Nadia zagen het als een uitdaging en hebben er geen seconde over nagedacht of ze mee wilde doen, laat dat jaar maar komen! Als laatste was het Meghan die zich heel enthousiast meldde. Eigenlijk wilden we maar drie nieuwe bloggers toevoegen aan ons team, maar als je vier super enthousiaste vrouwen aan je deur hebt staan, dan stuur je er toch niet weer eentje weg? En het is maar goed dat we dat niet hebben gedaan. Onze challengegroep is fantastisch! Ik zou me geen leuker, gezelliger en gemotiveerder team van bloggers kunnen wensen dan de bloggers van 52 Challenge!

En nu bestaan we dus officieel één heel jaar. 52 weken! Bizar! Een jaar geleden zijn we gestart met het idee dat we ons een jaar zouden binden aan dit project. Maar dankzij alles wat er is gebeurd en alle enthousiasme van jullie lezers, kunnen we gewoon niet stoppen! Vanaf volgende week beginnen Lotte, Nadja en ik aan onze eerste challenge van dit nieuwe levensjaar van 52 Challenge. Challenge 1, dat klinkt raar maar ook leuk. Ik kan niet wachten om te zien wat er komend jaar allemaal gaat gebeuren! Wat denk jij? Welke mooie dingen kan ik jullie over een jaar vertellen op 25 maart?

Afgelopen weekend zijn er trouwens prachtige foto’s van ons gemaakt door Studio Stroosnijder. Zo ook de foto boven deze blog en binnenkort zullen er meer foto’s op onze site verschijnen.