Tops en flops Esther

Mag ik heel even klagen over hoe snel dit jaar gegaan is? Voor mijn gevoel heb ik vorige maand nog oud en nieuw gevierd. Toen was het ook even wennen aan het nieuwe jaar…. 2016…. En nu staat potverdrie 2017 al voor de deur. We zijn gewoon een jaar verder. Een jaar dat dus overduidelijk is gevlogen, maar waarin tegelijk ook ZO veel is gebeurd. Een hoop ups en downs en daarom doe ik, net als Marijke, graag een duit in het zakje van de terugblikken. Dit waren mijn tops en flops van 2016!

Flops to begin with

Om zometeen deze blog af te kunnen sluiten met de goede resultaten, begin ik liever met de flops. Want zo scrollend door mijn blogs van afgelopen jaar, kom ik er stiekem toch best wel wat tegen. Laten we daar dan ook vooral niet te veel woorden aan vuil maken. Wat gebeurd is, is gebeurd! Een nieuw jaar bied nieuwe kansen ūüėČ

Over het algemeen hebben¬†mijn flops namelijk allemaal met maar 1 ding te maken: te druk en te veel stress. Daardoor was ik bijvoorbeeld enorm moe, maar haalde ik ook vaak mijn goede voornemens van strakke traingsschema’s niet… Het resultaat merk ik nu helaas… ik zit niet zo strak meer in mijn vel, ben niet zo fit als 12 maanden geleden en moest als klapper op de vuurpijl het af laten weten voor de¬†halve marathon en de Zevenheuvelenloop. Balen… dat moet beter kunnen komend jaar!

En dan natuurlijk de tops!

Begin van dit jaar kocht ik een paar mooie nieuwe hardloopstappers. En niet zonder reden natuurlijk! Ik was namelijk net terug uit Sri Lanka, waar ik de prachtige challenge had bedacht dat ik 12 medailles in 12 maanden wilde lopen. Een mooie stok achter de deur om lekker te blijven trainen. Maar achteraf gezien ook stiekem best een blok aan mijn been. Want er moest behoorlijk voor gereisd worden door het hele land om aan al die starten te kunnen verschijnen en met mijn toch wel volgelopen schema zo gedurende het jaar, was het soms best een opgave om in weer en wind aan de start te verschijnen voor een nieuwe plak. Maar Marijke en ik mogen onze handen ineen slaan en heel trost zijn op onszelf. Op 11 december is het ons namelijk gelukt om (ook zonder halve marathon en zonder Zevenheuvelenloop voor mij) die 12e felbegeerde medaille binnen te slepen! Hoewel het jaar fanatieker begon dan het eindigde qua training, was het wel tof. Mijn trainingen in New York waren absoluut de ervaring waard! En eindelijk die Damloop rennen ook, al was ik er niet voor getraind. Ja, dit was me wel een challenge hoor! Maar achteraf gezien was het ‘t allemaal waard!

Maar mijn jaar was zeker niet alleen maar hardlopen! Voor mijn gevoel was het eigenlijk vrij weinig hardlopen. Die schoenen hoeven in ieder geval nog niet vervangen te worden ūüėČ Komend jaar zal ik er nog wel wat kilometertjes op maken! Wat er nog meer voor toffe dingen gebeurde afgelopen jaar was natuurlijk dat mijn leven ineens op zijn kop stond, toen mijn vriend in New York op zijn knie ging en mij ten huwelijk vroeg! OMG! Komend jaar ga ik dus gewoon trouwen! Als dat geen mooie challenge is?! Maar er waren ook andere serieuze zaken. Denk bijvoorbeeld maar aan mijn stamceldonorschap (als jij dat nog niet hebt gedaan, overweeg het dan nog eens voor komend jaar!!) en mijn bloeddonorschap¬†(ook dit is zeker nog eens het overwegen waard!!). Inmiddels heb ik twee keer bloed gegeven (fluitje van een cent) en sta ik nog op de lijst voor een stamcel match. Op deze manier iets kunnen doen voor een ander voelt echt extreem goed! Ik ben blij dat ik deze stap afgelopen jaar heb gezet!

Goede Voornemens?

Goed, nu 2016 dus zo goed als voorbij is, is het ook goed om vooruit te gaan kijken. Want wat gaan mijn challenges worden voor komend jaar? Nou, die eerste twee dienen zich al sneller aan dan je denkt! Over 28 dagen vlieg ik namelijk naar Tanzania om de Kilimanjaro te gaan beklimmen voor War Child. En in maart sta ik (hopelijk gaat het nu toch echt lukken) aan de start van de halve marathon van de City Pier City! Twee grote challenges! En ik heb er enorm veel zin in. Daarnaast heb ik mijn vriend beloofd dat ik komend jaar eens ga kijken of dat fietsen iets voor mij is. Samen op de racefiets! Ik kan nu al genieten van de hoeveelheid vet die je daarmee verbrandt (haha)! Nu maar hopen dat ik het ook echt leuk ga vinden. Een andere challenge is om vooral niet te veel vooruit geplande challenges te hebben. Als ik iets heb geleerd van 2016, is het dat je het leven niet vooruit kunt plannen. Ik wil komend jaar in ieder geval minder stress en meer genieten. Nieuwe doelen ga ik hoe dan ook heus wel stellen voor mezelf, maar dan wel de juiste challenge op het juiste moment!

Op naar een fit, gezond en vooral leuk 2017! Wat worden jouw challenges komend jaar?

Cheers!