Pfff wat was het heet hè jongens, de afgelopen week! Zo warm! Klotsende oksels warm! Nou, ben eens heel eerlijk… hoe vaak heb jij vorige week geklaagd over de warmte? Ik zet in op een aantal keer per dag! En terecht natuurlijk, want ook ikzelf was een van de knorrepotten die niet vaak genoeg kon herhalen dat het echt wel “belachelijk heet” was. “Niet te doen zo warm!” “Typisch Nederlands warm (het kan hier ook nooit eens normale temperatuur zijn)!” Maar goed, nu weten we het wel… vorige week was het warm! Zo warm, dat de sportschool echt geen pretje was om je uurtjes door te brengen. Maar wie zich heet opgegeven voor Personal Body Plan, moest afgelopen week toch even drie bezoekjes afleggen.

Overleven

Ik zag het al helemaal gebeuren aan het begin van de week. De voorspelde temperaturen stegen ongeveer met de minuut. Ik vond de beloofde 32 graden al heet, maar bij het zien van de vooruitzichten van 37 graden, brak het zweet me preventief al uit. Dit was een typisch warm dagje die ik echt niet zo zag zitten! Maar helaas doe je er zo weinig aan hè? En dus werd het deze week vooral overleven.

Overleven op kantoor, in de hitte thuis en de warme nachten (terwijl ik best een koel huis heb gelukkig) en vooral overleven op sportief gebied. Omdat ik mezelf ken, en dus echt wel weet dat ik de hitte te makkelijk zie als een excuus om niet te hoeven sporten, was het deze week mijn grootste challenge om mezelf toch naar die sportschool te slepen. Daarnaast had ik ook de prachtige ambitie om na werktijd, op mijn actieve rustdagen, een rondje door het park te rennen. Ik dacht dat de negeer-de-warmte-modus voldoende zou moeten zijn om mijn trainingsschema gewoon door te laten gaan.

Negeer de hitte

Dat negeren van de hitte ging eigenlijk best goed… de eerste twee dagen van de week! Op maandag was het namelijk nog te doen met de warmte en deed ik mijn beloofde rondje door het park. So far so good. En ook de sportschoolbezoeken gingen eigenlijk redelijk okee. Gelukkig kon ik deze week de sportschool in de ochtend aandoen, aangezien ik in de avonden best wat trainingen moest geven. Later beginnen met werken en in de ochtend even de gym in. Niet dat het niet warm was hoor, want jeetje wat was het heet. En ook nog eens druk, want ik was uiteraard niet de enige met het briljante plant om ‘s ochtends vroeg voor de warmte (die er dus stiekem toch al was) te sporten. Tot twee keer toe stapte ik drijfnat onder de douche… maar toch ook wel erg voldaan! Ik had het klusje toch maar mooi geklaard!

Zaterdag was daarentegen trouwens wel echt de grootste hel. Bloedje heet was het natuurlijk! Nadat ik van alles had verplaatst in huis, nutteloze dingen had gegoogled en nog meer ‘dingen om te doen zodat ik maar niet naar de sportschool hoef’ had gedaan, kon ik er niet meer omheen. Tegen de tijd dat ik mezelf eindelijk in mijn gympakje gehesen had, was het al tegen enen en dus het heetst van de dag. En toch ben ik maar mooi op mijn fietsje gesprongen om me uit te leven in de vrijwel lege sportschool. Niet zo gek natuurlijk dat het daar hartstikke leeg was, want buiten was de temperatuur al rond de 35 graden, maar binnen lag dat nog net even hoger. Het zweet brak me alleen al uit bij het open duwen van het welkomst poortje. En dan moest de workout nog beginnen…

Hitteplan

Dat hardlopen heb ik de rest van de week maar wel gelaten voor wat het was. Gewoon om de vernedering tegen te gaan dat ik ergens halverwege de route met mijn tong op het asfalt terug gevonden wordt ofzo. Het was me echt te warm om te rennen en dus was het wel even mooi zo. Maar dat ik echt wel iets heb gedaan deze week, voel ik aan mijn armen en mijn schouders. SPIERPIJNNN! Maar het is spierpijn om trots op te zijn. Want ondanks dat de mussen van het dak vielen, heb ik me aan mijn hitteplan gehouden! Ik blijk zowaar hittebestendig! Maar my oh my, wat ben ik blij dat het deze week weer koeler is!