Van rokende Mac-eter naar #fitgirl en krachtpatser in the making. Dat ben ik, maar niet van de één op de andere dag. Ik ben het niet zomaar geworden en een verandering van leefstijl komt niet vanzelf. Je gooit je leven echt niet ineens om. Je bent niet ineens een ander mens wanneer je morgenochtend wakker wordt. Hoe mooi je plannen ook zijn! Een verandering van leefstijl vereist veel tijd en moeite. Je moet er hard voor werken, want helaas liggen verleidingen al-tijd op de loer. Met een gezonde portie zelfdiscipline kom je gelukkig een heel eind en zo veranderde ik van een Mac-eter in een meid die thuis workouts deed met de Nike Training Club app waarna ik veranderde in iemand die minimaal twee keer in de week in de sportschool stond en daarnaast nog deed aan hardlopen. Crazy house of niet?!

Binnenin mij zit echter een rupsje-nooit-genoeg die, gek genoeg, altijd meer wil en daarom begon ik een jaar geleden aan mijn eerste half jaar Personal Body Plan. In dit eerste half jaar van mijn plan heb ik onwijs veel geleerd op het gebied van training, voeding en herstel. Dit was precies wat ik op dat moment nodig had! Na mijn eerste half jaar Personal Body Plan ben ik vervolgens verder gegaan zonder coach, maar wel met de trainingsschema’s. Ik ben namelijk een persoon die wat sturing nodig heeft in de gym. Ja, ik heb natuurlijk veel geleerd in een jaar, maar het maken van een trainingsschema laat ik graag aan de professionals over. Een schema samenstellen waarbij je niet ‘zomaar wat doet’ en waarbij je dus de juiste spiergroepen traint, is voor mij hogere wiskunde.

Dit vraagt om een nieuwe trainingsschema

Nu zijn we dus een jaar verder en laat het nou wederom zo zijn dat ik meer wil. Het rupsje-nooit-genoeg laat weer van zich horen en daarom besloot ik om komende juni mee te gaan doen aan de 19 kilometer lange obstacle run van Strong Viking. Ik wil er met deze uitdaging achterkomen waar ik toe in staat ben, wat ik allemaal fysiek aan kan en welke angsten ik kan overwinnen. Deze uitdaging vraagt natuurlijk om een nieuw trainingsschema, aangezien ik nu de behoefte heb om nog gerichter te trainen ter voorbereiding op deze run. Voor mij was het dan ook een logische stap om contact op te nemen met de personal trainer die vanuit mijn sportschool werkt.

Een echte fitgirl in the making

Afgelopen dinsdag heb ik tijdens de afspraak met de personal trainer mijn doelen, kunnen en wensen besproken en daar rolde al snel een mooi full body trainingsschema uit. Het fijne aan de afspraak was naast het krijgen van een nieuw schema, dat speciaal voor mijn lichaam gemaakt is, ik ook nog eens direct een techniek-check heb gehad. Het is erg fijn om erachter te komen dat ik het afgelopen jaar dus echt veel heb geleerd over fitness en een goede manier van trainen heb. Ik had maar een paar pointers over de uitvoering en ben daadwerkelijk die #fitgirl en krachtpatser in the making! Een mooie ontdekking al zeg ik het zelf…

Met het nieuwe schema train ik overigens de komende twee maanden vier keer per week mijn hele lichaam en daar horen mijn benen natuurlijk ook bij. Dat heb ik geweten! Voor het eerst sinds tijden heb ik weer eens een Bulgarian split squat gedaan en mijn benen BRANDEN! Daarom heb ik mijn hardlooprondje, dat ik eigenlijk zondag wilde doen, maar even uitgesteld. Ik wil natuurlijk niet terug bij af zijn met de beenblessure en hou mezelf nog steeds aan mijn goede voornemen waarin ik mezelf de tijd gun om te herstellen.