30 dagen fitness challenge

Wie mijn blogs met regelmaat leest, weet dat ik een hele tijd mega fanatiek ben geweest met Personal Body Plan. Om daarmee te starten, was echt een van de beste beslissingen van vorig jaar. Het heeft me geholpen om me weer fitter, slanker en sterker te voelen. Ik kan nu nog steeds naar mezelf kijken in de spiegel en verbaasd zijn over hoe lang ik nu al op hetzelfde niveau zit qua slankheid. Mijn buik is lekker plat en mijn benen zijn stukken minder dik dan een jaar geleden. Kortom: chapeau! Maar er is één ding wat ik niet vol heb gehouden en dat is de frequentie van sporten. Om eerlijk te zijn had ik voor deze week de sportschool al zeker drie weken niet meer van binnen gezien en hardlopen schiet er ook met een simpele smoes keer op keer bij in. Iedere 10 km wedstrijd verbaas ik mezelf weer dat ik ondanks mijn slechte training toch weer die finish haal met een acceptabele tijd.

Ik weet nog precies wanneer het was

Ik weet ook nog precies wat het punt is geweest dat ik mijn enorme motivatie ben kwijtgeraakt. Dat was het moment dat ik op vakantie ging naar Sri Lanka en de Malediven. Drie weken lang lekker op vakantie, niet bezig kunnen zijn met voeding (want je eet toch een beetje wat de pot schaft in Azië) en al helemaal niet kunnen hardlopen of naar een sportschool. Ik geloof dat ze in beide landen überhaupt nog nooit van een sportschool hebben gehoord. Ik had net de Zevenheuvelenloop gedaan en was (al zeg ik het zelf) in topconditie. Maar drie weken niets doen, hakt er toch wel in. Ondanks dat ik op vakantie snakte naar sport en gezond eten, heb ik mijn ritme niet meer op kunnen pakken na terugkomst.

Eerst is het die angst voor die eerste keer weer. Hoeveel ben ik achteruit gegaan? Maar ook de jetlag die toch echt iets met je lichaam doet. Daarna kwam ik weer in het drukke ritme van werken en wilde plannen naast werk terecht. Voor ik het wist was ik vooral bezig met het zorgen dat ik alle touwtjes in handen kon houden en niet weer kopje onder zou gaan zoals vorig jaar. En daarbij was het heel gemakkelijk om dat ene waar ik eigenlijk heel veel energie uit haal, maar gewoon te schrappen uit mijn dagelijkse programma: sport.

De 30 dagen fitness challenge

Nu ik inmiddels al weer vier maanden terug ben van vakantie, heb ik nog steeds mijn oude sportgewoontes niet opgepakt. Ik mag dan ook wel van geluk spreken dat ik mijn gewicht in toom heb weten te houden. Want met mijn spieren is dat niet gelukt. Mijn billen zijn toch weer wat gaan hangen en mijn armen zijn echt niet zo strak meer als een half jaartje geleden. I hate it! Maar waarom lukt het me dan niet om dat ritme weer terug te krijgen? GRRRRRR!

Om toch weer in het gareel te komen, bedacht ik iets. Ik ga een 30 dagen fitness challenge doen en ga daar (bijna) dagelijks iets over posten op social media. Dan KAN ik niet stoppen na een paar dagen! Normaal gesproken zou ik niet geloven in 30 dagen challenges, maar wellicht gaf dit me een goede kickstart om weer in mijn oude patroon te komen. Ik kocht daarom een schattig doosje, met daarin voor iedere dag een opdracht. Hardlopen of oefeningen als squats, abs en puch ups. Uiteraard moest ik het daar niet bij laten, maar heb ik mezelf verplicht om die oefeningen te doen in de sportschool. Want als ik er dan toch ben, kan ik direct wat overige oefeningen doen. En het hardlopen mag best wat fanatieker dan op de kaartjes staat. Want 15 minuten lopen is natuurlijk best wel peanuts voor mij. Maar drie keer per week lopen is dat de laatste tijd niet. De uitdaging zit hem bij mij vooral in het dagelijks sporten.

7 dagen spierpijn

Ik ben inmiddels zes dagen onderweg. Vandaag zit ik op dag zeven en eerlijk is eerlijk, ik heb al zeven dagen spierpijn. Dat voelt aan de ene kant vreselijk… waarom heb ik het zo ver laten komen dat ik nu van een paar simpele oefeningen zo’n pijn heb? Maar anderzijds voelt het ook heel fijn… Yes! Ik doe weer wat en het werkt! No pain, no gain! Ik merk nu natuurlijk weer hoe lekker het is om te sporten. Want ondanks dat ik het nog steeds heel druk heb, is sport een energie leverancier! Eentje die ik dus juist niet moet schrappen. Het geeft me rust in mijn hoofd en verplicht me om tijd voor mezelf te nemen. Ik kan niet anders zeggen dus dan dat die 30 dagen fitness challenge tot nu toe heel goed bevalt!

Wil je mijn 30 dagen fitness challenge volgen? Volg me dan op Instagram!