Fatburn update

Tijd voor een klein vreugdedansje is het wel! Vorige week mocht ik namelijk weer op de weegschaal in mijn sportschool. Zoals ik 2 weken geleden al schreef, zag ik daar enorm tegenop. Want ondanks dat ik weer helemaal normaal leefde in Nederland, na 3 weken pieken in Amerika, gebeurde er weinig met mijn lijf. Voor mijn gevoel dan. De weegschaal hield mijn kilo’s angstvallig vast. Toch dacht ik stiekem dat er wel wat met mijn lijf gebeurde. Is mijn buik nou iets minder vet? En die broek, zit die nou beter? Maar ja de weegschaal liegt nooit, dus wellicht beeldde ik het me in? Voor mijn gevoel duurde het veel te lang voor de cijfers echt verandering lieten zien, en dat terwijl ik toch echt gezond had gegeten en behoorlijk had gesport! Dus ja, dat weegmoment was nou niet echt iets waar ik enorm naar uitkeek.

Bevend en zwetend

Zoals ik ook al zei, is er maar 1 weegschaal waar ik mijn metingen echt mee registreer en dat is die in de sportschool. Dus toen het tijd was om daar weer op te gaan staan, had ik stiekeme hoop dat mijn eigen weegschaal het al die tijd bij het verkeerde eind had. Zou die dan toch kapot zijn? Bijna trillend en zwetend stapte ik op de bewuste dinsdagavond weegschaal en keek naar dat witte papiertje dat langzaam uit de printer kwam rollen. Die pijnlijke seconden voor je dat papiertje kunt zien, lijken lang te duren! Het enige dat je op dat moment kunt zien is je gewicht. En dat gewicht verbaasde met gelukkig al, dat was een stukje lichter dan ik die ochtend was! YES! Misschien toch een verschilletje tussen mijn weegschaal en die van de sportschool? Maar goed, dat gewicht zei natuurlijk nog niets over de resultaten op dat papiertje.

Terwijl mijn coach mijn resultaten langzaam maar zeker invoerde, zag ik haar gezicht gelukkig opklaren. “Dat zijn goede resultaten hoor!” En dat waren het gelukkig zeker! Slechts 1,3 kg lichter in 3 weken tijd, maar wel maar liefst 2,8 kg vet kwijt! Dat betekende dus dat ik meer vocht was gaan vasthouden, maar hé, hoe erg is vocht nog eigenlijk?! Dat raak je zo kwijt! Maar dat vet, dat is toch wel echt een mooie prestatie dacht ik zo. Vandaar dus ook het vreugdedansje! Ik heb het vertrouwen in mijn lijf herwonnen. Gezondheid wint altijd van vet! YES!

Nieuwe afval-revolutie

De dalende lijn is weer ingezet en mijn motivatie is gelukkig weer helemaal top. Het grote verschil met de periode voor mijn huwelijk is wel dat ik nu geen deadline heb waarop ik terug wil zijn op mijn oude gewicht. En ik moet zeggen dat dit het hele proces wel een stuk leuker maakt. Dat ijsje zo nu en dan eet ik gewoon en als er een koekje bij de koffie zit, pak ik die lekker ook. Dat in combinatie met wel gewoon gezond verstand behouden wij de hoeveelheden die naar binnen gaan en wekelijks een aantal keer sporten, moeten er toch voor zorgen dat ik binnen no time weer terug ben bij mijn oude gewicht. En aangezien ik dus geen deadline heb en voorlopig ook even niet meer op vakantie ga, ben ik benieuwd wat er daarna gaat gebeuren. Voor mij is dit een hele nieuwe ‘afval-revolutie’. Eentje die mijn hersenen gelukkig heel goed kunnen processen. Het is dit keer geen race om zo snel mogelijk resultaten te behalen, maar proberen deze stijl van leven zo lang mogelijk vol te houden.

Hoe pak jij dit aan? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen over gezond leven en afvallen!

 

strijd tegen het vet