Verbouwen is gekkenwerk! Zo veel is mij wel duidelijk geworden. Een dag lang ploeteren in je stoffige oude kleding, om vervolgens ‘s avonds helemaal uitgeteld op de bank te ploffen. Dagen vliegen voorbij! Er zitten echt veel te weinig uren in zo’n klusdag. Hoewel meer uren qua energie niet haalbaar zouden zijn. Sinds vorige week maandag ben ik dan ook helemaal gesloopt! Het lukte me nog net om een vers gekookte maaktijd op tafel te zetten (hoewel ik ook thuisbezorgd heb gesponsord vorige week), maar het maken van mijn gezonde tussendoortjes… daar had ik echt de kracht niet meer voor. Laat staan om een blog te schrijven over een gezonde reep, die ik niet eens vers had gemaakt die week!

Daarom hielden jullie deze blog van mij te goed! Want tijdens mijn gezonde tussendoortjesweek ben ik op zoek gegaan naar suikervrije repen die gemakkelijk zelf te maken zijn. En daar heb ik er een paar van gevonden die echt zo lekker zijn, dat ik ze graag met jullie deel! Mijn suikervrije reep deelde ik twee weken terug al met jullie en nu is het dan eindelijk tijd voor dit suikervrije tussendoortje met rijstwafel en chocolade!

Wat heb je nodig

– 100 gram dadels zonder pit
– 25 gram rijstwafels
– 25 gram chocolade (minimaal 70% cacao)
– 25 gram kokossnippers (en iets meer om te decoreren)
– scheutje ahornsiroop
– bakpapier
– Vorm (ik heb een cakeblik gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een ovenschaal of iets anders waar je de reepjes in kunt maken)

Hoe maak je het

Doe de dadels in een schaaltje en laat ze een tijdje weken in kokend water. Giet ze vervolgens af en knijp het water eruit.
Doe de dadels in de blender en maal ze fijn. Doe vervolgens de rijstwafels, chocolade, kokos en ahornsiroop erbij en meng alles tot een massa.
Doe het bakpapier in je vorm en gooi het mengsel er daarna overheen. Druk het stevig aan met een lepel en versier de bovenkant met de overgebleven kokos.
Laat het goedje hard worden in de koelkast en snijd er vervolgens repen van!

Voila! Een kind kan de was doen! Bon appetit!