Mijn Favo Groene Smoothie

Een tijdje geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanraking door een oud collega van mij. Laat ik niet liegen… ik denk dat het zo’n driekwart jaar geleden is. Maar goed, mijn collega dronk tijdens de lunch altijd een donkergroene smurrie die eruit zag als koude spinaziedrap. Eerst zat ik er dagelijks met lichte verbazing naar te kijken, is dat echt alles wat zij eet (of drinkt, beter gezegd)? Uiteindelijk groeide mijn nieuwsgierigheid en moest ik het weten: WAT IS HET? Mijn collega dronk dus dagelijks groene smoothies! Natuurlijk snapte ik wel dat het gezond was enzo, maar het aanzicht van die groene prut nodigde me nou niet bepaald uit er zelf eentje te proberen. Maar zoals dat gaat, blijf je het dan overal tegenkomen. Bij Oprah op tv, in een blog op een andere site en zelfs in een tip van een van onze lezeressen. Zo won uiteindelijk mijn nieuwsgierigheid het van mijn afkeer. Daarom heb ik, na al die tijd, deze week eindelijk de groene smoothie geïntroduceerd in mijn leven.

Iedere dag een cadeautje
Vandaag is het mijn vierde groene-smoothie-dag en eigenlijk ben ik best wel enthousiast. Bijvoorbeeld alleen al omdat ik het gevoel heb dat ik mijn lichaam iedere dag een cadeautje geef. Of ik nou echt al resultaten ondervind die overal beloofd worden (lees: betere huid, meer energie, beter slapen (ja echt, dat wil ik wel) en gezonder worden), dat weet ik nog niet. Daarvoor moet ik misschien nog even doorzetten de komende tijd. Of wellicht kan ik je maandag al meer vertellen. Ik zal je in ieder geval de details besparen over alle toxische effecten die ik wél direct merkte.

Na vier dagen kan ik in ieder geval zeggen dat het echt geen straf is om de smoothies te drinken. Het ziet er misschien vies uit, maar de meeste smaken echt heerlijk. Uiteraard ben ik niet echt hoteldebotel van alle vier de recepten die ik tot nu toe uitgeprobeerd heb, maar ik heb uiteraard wel mijn persoonlijke favorieten. De aller lekkerste wil ik graag met je delen, dit is namelijk echt een genot op mijn dag. Laten we afspreken dat jij het zelf probeert en me hieronder of op facebook laat weten wat je er van vond! Ik daag je uit!

Benodigdheden:

  • 2 Appels
  • 1 Banaan
  • 1 Avocado
  • 1 Krop andijvie
  • 1 Handje hazelnoten
  • 1 Eetlepel lijnzaad
  • 1 Theelepel kaneel

Was de appels en snijd in stukjes. Het klokhuis mag je uiteraard verwijderen maar de schil wel laten zitten, daar zitten immers alle vitaminen onder verstopt. Snijd ook de banaan en avocado in stukken en doe deze samen met de appel en het handje hazelnoten in de blender. Doe water in blender, niet te veel, maar zorg dat de inhoud net onderwater staat. Mix dit tot een gladde massa.

Voeg vervolgens de gewassen andijvie toe en mix opnieuw. Al laatste mix je kort het lijnzaad en de kaneel er doorheen. Eventueel kun je nog wat water toevoegen als de smoothie wat te dik is.

Bon appetit!