Inmiddels heb ik al best wat plekken op de wereld gezien! Ik heb door Australië gereisd, Thailand, Indonesië, Sri Lanka, ik ben in Singapore geweest… Maar van Europa zelf heb ik eigenlijk nog best weinig gezien! Ik heb natuurlijk wel wat steden afgetikt en als ik het opsom klinkt het niet eens weinig eigenlijk. Ik ben op wat plekken geweest in Frankrijk, Spanje, België, Duitsland, Bulgarije, Kroatië, Engeland en Portugal. Maar om nou te zeggen dat ik in alle grote steden van ons eigenste continent ben geweest… Dan moet ik met schaamrood op mijn kaken bekennen dat er nog wat plekken zijn die ik echt MOET gaan bezoeken. Een van die steden op mijn lijstje was Rome. ‘Ben je daar nog noooooit geweest?’ Nou nee dus! Tot nu! Want ik ben namelijk, as we speak, die prachtige stad volgens velen aan het verkennen! Check in the box, been there done that!

Ik kan het hele ‘nog nooit in Rome geweest’ verhaal zelf nog wel iets erger maken. Tot een jaar geleden was ik namelijk nog nooit in Italië geweest. Nou weet ik inmiddels dat dit land prachtig is en heerlijk eten te bieden heeft. Maar pas in mei 2015 zette ik voor het eerst voet aan wal in Italië. Ik heb me toch wat moois moeten missen in de eerste 28 jaar van mijn leven! Als verrassing kreeg ik van mijn vriend dit weekendje Rome cadeau. Want ook hij was verbaasd dat ik nog nooit in deze stad was geweest. Tijd om daar verandering in te brengen!

Toeristen

Zelf kan ik me vreselijk ergeren aan de toeristen in Amsterdam. Ze lopen altijd in de weg op de fietspaden, met veel te grote kaarten en gaan met massa’s tegelijk maar de toeristische attracties in de stad. Waarom ga je in hemelsnaam 3 uur in de rij staan voor het Anne Frank museum? En wat is er nou zo vreselijk bijzonder aan dat Leidse Plein of de Dam? Ik kan me iedere dag opnieuw, terwijl ik door de stad fiets, verbazen over hoe al die hordes toeristen zich verplaatsen van het ene toeristische punt, naar het andere. Maar wanneer ik zelf een toerist ben in een vreemde stad… Houd je dan maar vast! Want dan is alles toegestaan 😉

Grote kaarten om de route te bepalen, selfies met eeuwenoude fonteinen en gebouwen en bovenal, alle plaatselijke voeding proberen die er maar te krijgen is! En dus sjokten vriendlief en ik de afgelopen dagen kilometers door Rome. Van de Spaanse Trappen maar het Colosseum en van het Vaticaan naar het Panteon! Dat alles gewapend met een grote toeristische route kaart en een iPhone om alles vast te leggen. En laten we de brandstof van pasta, pizza, antipasti en gelato niet vergeten! Per dag sjokten we zo’n 15 km rond en stopten we ons vol met alle lekkernijen. Met buikpijn naar bed! In Nederland hebben we wel weer voldoende tijd om gezond te doen!

Overtuigd

Ik ben helemaal overtuigd! Wat een mooie stad is Rome! Prachtige architectuur, fantastische sfeer, vriendelijke mensen en dat eten… Het is eerlijk gezegd maar goed dat dit weekendje vandaag ten einde komt. Want al mijn uren sportschool van afgelopen zouden hier hun functie binnen luttele weken verliezen. Het is niet moeilijk om hier je afgetrainde lichaam binnen no time moddervet te mesten! Maar vandaag mag ik er nog van genieten! Morgen weer thuis en volop gezond en sportief!