Het voelde als bedrog! Een keertje heb ik afgelopen maand mijn training overgeslagen en mijn voeding gelaten voor wat het was. Dat was de dag van Lottes bruiloft, want dat vond ik een dag waarop ik even niet bezig hoefde te zijn met mijn Personal Body Plan. En dus at en dronk ik die dag alles waar ik zin in had zonder er bij na te denken! En dat was heerlijk op die dag, maar daarna voelde het dus als bedrog. Zeker aangezien mijn weeg- en meetmoment dichterbij kwam… Ik wilde natuurlijk zo voordelig mogelijk die eerste vier weken afsluiten!

Streven naar perfectie

Met nog maar een paar dagen te gaan tot dat meetmoment en mijn ontzettende cheat day achter de rug, besloot ik dat het afgelopen week tijd was om eens te gaan streven naar perfectie. Ondanks dat de spreuk ‘streven naar perfectie is streven naar falen’ een welbekende is bij Personal Body Plan, vond ik dat één weekje streberig zijn geen verkeerd uitgangspunt was. Ik was immers al drie kilo kwijt en wilde daar graaaaag meer van maken. En dus deed ik mijn best afgelopen week om in mijn eetschema, alle balkjes op groen te krijgen.

Personal Body Plan

Alle balkes op groen krijgen blijkt een ware mission impossible. Mijn week was dan ook een ware puzzel van voedingsmiddelen. Tijdens mijn ontbijt zat ik dan met mijn telefoon in mijn hand, op de PBP app mijn voeding voor de dag uit te stippelen en van alles te proberen. Wat gebeurt er als ik een beetje couscous bij het avondeten neem? En als ik nou een halve bak Kwark neem in plaats van een hele? Door allerlei voedingsmiddelen in te vullen en te vervangen voor anderen probeerde ik dan dag bij dag al die balkjes op groen te krijgen. Maar het bleek echt echt echt een mission impossible, het is me niet gelukt.

Motivatie op stand 100

Doordat ik wel zo creatief aan het puzzelen was afgelopen week, hield ik me wel perfect aan het plan. Mijn motivatie stond ongeveer op stand 100! De trainingen gingen als een speer en ook mijn actieve rustdagen heb ik optimaal benut. Heerlijk was dat. Maar toen kwam ineens, op zaterdagochtend, totaal onverwacht het meetmoment! Ik dacht dat ik vandaag (maandag) pas mijn tussenstand door zou moeten geven, maar dat bleek dus even mooi niet zo te zijn. En dus kroop ik met trillende beentjes op de weegschaal… Maar 2 kilo in totaal eraf! WAT!? Maar twee weken geleden waren er al ruim drie af! HUH!

Zoals ik je vertelde, was dit the moment of truth… zou mijn motivatie volledig overboord gaan, of zou ik stijgen naar een hoger level? Goed! Dit was balen! Máár 2 kilo, dat betekende dat ik ergens toch weer een kilo erbij had gekregen. Een kilo van wat? Met zware tegenzin pakte ik het meetlint op. Ik verwachtte een zware tegenslag en was voorbereid op een totale flop! Maar stuk voor stuk bleef ik me verbazen over de centimeters die ik schijnbaar de afglopen vier weken van me afgetraind heb! Want zie hieronder mijn resultaat. Gewoon even no shame in the game… ik deel alles lekker open en bloot met jullie!

Personal Body Plan

Het aller spannendste van alles

Ik was niet gek dus! Ik voelde echt een verandering aan mijn lijf! Maar toen kwam nog het aller spannendste van alles… het foto moment. Zou ik in vier weken tijd al echt verschil zien op de foto’s? Dus toen mijn lieve vriend mijn huisje binnenstapte zaterdagavond, stond ik zo ongeveer al klaar in bikini. “Wil je nieuwe foto’s maken??”

En jeetje! Wat een verschil al! Mijn billen, die aan de zijkanten toch redelijk ver uit mijn broekje piepte, kruipen langzaam terug naar de plek waar ze thuis horen. Van mijn heupen bleek een enorme hap af te zijn gesneden en aan mijn rug was nog amper vet te bekennen. Die ‘slechts twee kilo’ kon me inmiddels gestolen worden, dit was puur geluk! Mijn persoonlijke body plan werkt! En ik ben alleen maar mega benieuwd naar de resultaten die nog komen gaan. Een perfecte week dus! En nu vol gas vooruit!