Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben een snoepkont! Niet een van de ‘af en toe een koekje’ soort snoepkont. Nee doe mij maar gewoon hele stukken chocolade op een avond. Nom nom nom! Als je mij mijn gang laat gaan en mijn lichaam ook niet zo moeilijk zou doen over een paar calorie├źn meer of minder op een dag, zou ik met gemak een reep chocolade per dag wegwerken. Ik weet het, dat zijn er 7 in een week! Be-lachelijk! En daarom doe ik het dus ook maar niet!

The winner is: Popcorn

Het ding is, dat mijn snoepzin daar niet minder van wordt en dat ik dus iedere dag opnieuw een kleine strijd met mezelf voer. ‘Nee 1 koekje is wel voldoende!’ Want wat is het makkelijk om er direct drie of vier in je mond te stoppen na elkaar! En omdat ik er zo’n moeite mee heb, ben ik op zoek gegaan naar een snack die uit meer dan twee blokjes per dag bestaat, en me niet zo dik maakt als een reep per dag. And the winner is: popcorn!

Dan bedoel ik niet die kleffe popcorn die kant en klaar in een beker zit, of die popcorn die je zelf in de magnetron moet poffen, maar gewoon een zakje maiskorrels, die je zelf in de pan op het vuur omvormt tot een lekkere trek snack! Wat je doet is als volgt: je laat een steelpan op het vuur warm worden en laat er een theelepel kokosolie in smelten. bedek de bodem met maiskorrels. Doe de deksel op de pan en wachten maar tot de boel gaat poppen. Wanneer je bijna geen poppen meer hoort, zet je het vuur uit en wacht je nog heel even met het optillen van de deksel. Er popt er namelijk altijd nog wel eentje na en dat zorgt voor een fijne popcorn confetti als je niet oppast. Bestrooi de popcorn met een beetje zout of met wat chili en knoflook poeder en smullen maar.

Snack-ze!

Pas op, want ook popcorn werkt uiteraard weer verslavend! Eet die enorme pan niet in een keer leeg, maar bewaar ook nog wat voor de dagen die volgen ­čśë Gelukkig vult het wel goed, dus die lekkere trek is snel gestild! Snack-ze!