Een vrouw kan niet genoeg schoenen hebben toch? In mijn geval begint die uitspraak verdomd veel waarheid te krijgen. Dan heb ik het niet over mijn collectie pumps, sneakers, laarzen en overige schoenen… maar over mijn hardloopschoenen. Nu ik mijn nieuwe favoriete sport helemaal heb ontdekt, loop ik behoorlijk wat kilometers. Mijn volgende uitdaging is de Dam tot Dam loop. Een run die al heel lang op mijn bucketlist staat en nu dus echt gaat gebeuren! Dat ik het dit jaar eindelijk aandurf, voelt alleen al als een overwinning. Dan heb ik de finish nog niet eens behaald. Die eerste overwinning mag gevierd worden want ik ben immers nu al trots op mezelf. Zo bestelde ik bij mijn inschrijving het Dam tot Dam shirt en ben ik deze week ook overstag gegaan voor de speciale Dam tot Dam hardloopschoen van Asics en Run2Day.

Mooi roze is niet lelijk

Mensen zeggen wel eens dat roze mijn lievelingskleur is. Misschien komt het doordat het een terugkerend thema is in mijn leven. Ooit had ik een roze fotocamera en een roze muur in mijn studentenkamer. Nu zijn laptopcase en telefoonhoes knalroze. Al wat mij lief is, bewaar ik geloof ik graag in het roze. Zo ook mijn dierbare voeten, die mij nog heel wat kilometers zullen moeten dragen dit jaar. Misschien is dat het wel, dat ik mijn hart verloor aan deze beauty’s. Maar eigenlijk hoef ik er geen smoes voor te bedenken. Deze Dam tot Dam hardloopschoenen zijn gewoon mooi, stevig, ontzettend goed voor mijn voetjes en HALLO… het is een limited edition! Dat kan ik toch niet aan me voorbij laten gaan!

Zo mooi!

Roze dus… absoluut knal roze. Voor de mannen is er trouwens een geel met blauwe variant, maar die haalt het natuurlijk niet bij de beauty van mijn roze met paarse stappers. Over de hele schoen vind je elementen terug van de dertigste editie van de Dam tot Dam loop. Op de inlegzolen is het aanzicht van de startlocatie te zien met levensgroot de datum van due date erbij vermeld. Niet omdat je dan niet vergeet wanneer het is, maar omdat je mag vieren dat dit de datum is dat ik (en jij misschien ook wel) de finish gaat halen van de meest begeerde run in Amsterdam!

Over de gehele schoen kun je kleine aanwijzingen vinden van de Dam tot Dam loop. Op de neus van de schoen, de veters en zelfs in de hak zit een element verwerkt. Het is bijna een zoektocht naar verwijzingen. Ik vind ze prachtig! Met deze schoenen alleen al heb ik een trofee in handen, voor ik ook maar een pas op het parcours heb gezet.

Dam tot dam schoenen Run2Day

Zo stevig!

In mijn kast staan al aardig wat schoenen, maar nooit eerder heb ik op schoenen gelopen die zo stevig zitten als deze Asics. In het begin was dat ook best even wennen, maar nu ik er inmiddels drie keer op gerend heb, lijk ik er zelfs sneller op te gaan dan mijn oude vertrouwde stappers. Dat is mooi, want in de buurt van mijn streeftijd ben ik nog lang niet. Nu ik ze aardig begin in te lopen is het dus gewoon een kwestie van doorlopen denk ik. Sneller, sneller, sneller!

Zo ontzettend goed voor mijn voetjes!

Wat deze schoenen nou anders maakt dan andere schoenen, is Fluid Fit. Fluid what? Ik had ook geen idee. Ik kan het je dan ook niet anders uitleggen dan dat deze schoen de individuele voetvorm goed volgt en als gegoten zit. Mede dankzij de verstevigingen die in dit mesh zijn verwerkt, waardoor een unieke combinatie van comfort, pasvorm en stabiliteit ontstaan. Een andere functionaliteit is de Fluid Ride; een tussenzool die uit zorgt voor een ultieme teruggave van de energie, terwijl de Solyte onderlaag voor een laag gewicht zorgt. (Rechtstreeks uit het boekje gekopieerd dit natuurlijk, want zo wijs ben ik nou ook weer niet.)

Toch is het niet gek dus dat ik een paar keer rennen nodig had om ze in te lopen en misschien loop ik daarom ook wel sneller nu… Dat deed ik namelijk wel mijn laatste training. Wie zal het zeggen. Het enige dat ik weet is dat mijn voeten deze schoenen wel kunnen waarderen. Uiteindelijk moeten zij mij toch naar de finish dragen. Als zij blij zijn, dan ben ik ook blij.

Zo Limited Edition!

Alles wat schaars is, wil ik graag hebben. Die mooie sneakers die binnen één dag uitverkocht bleken te zijn had ik al misgelopen dit jaar, net als een tweede paar schoenen dat ik graag wilde hebben maar al niet meer te krijgen was. Ik ben dan ook heel gevoelig voor de woordjes ‘limited’ en ‘exclusief’. Als er weinig van zijn, dan kan ik maar beter zorgen dat ik er snel bij ben en zorgen dat ik nu eens niet naast het net vis! Dat is gelukt! En ik ben dus verliefd op mijn nieuwe aanwist! Mijn mooie schoenen zijn vanaf nu exclusief te koop bij Run2Day. En had ik al gezegd dat het een limited edition is? 😉