Een vakantie is altijd een mooi moment om terug te kijken op het jaar dat geweest is, maar eveneens een uitgerekend moment om vooruit te kijken. Ik heb mij tijdens mijn laatste vakantie dan ook drie vragen gesteld: wat heb ik bereikt de afgelopen tijd, wat was bij nader inzien toch niet zo’n goed idee en wat wil ik nog bereiken het komende jaar. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat ik zo’n evaluatiemoment heb. Tijdens mijn vakantie van vorig jaar heb ik namelijk precies hetzelfde gedaan, wat mij nu een mooie lijst met doelen geeft om op terug te kijken. En ik kan je vertellen: daar stonden een paar interessante dingen op.

What was I thinking?

Zo wilde ik bijvoorbeeld een kettlebell L-sit naar handstand kunnen doen. What was I thinking? Dat is echt next level… Zeker voor iemand die dit jaar stiekem toch niet zo vaak in de gym te vinden was. Nog een andere giller die op mijn doelen-lijst stond: ik wilde graag een brood leren bakken. Ik, de persoon waarbij bijna alle taarten mislukken en ik van ergernis vaak boos de keuken uitloop tijdens het bakken, gaat een brood bakken. Je raadt het al, dat brood is nooit gebakken. Verder stonden er nog een paar van dit soort uitdaging op mijn lijst waar je prima zonder kunt leven.

Allemaal successen

Er zijn gelukkig genoeg dingen wel gelukt, zoals het lopen van mijn eerste halve marathon in Parijs. Wat was dat een fantastische ervaring. Het is al een bijzondere afstand, maar de stad Parijs maakte het extra speciaal! Ik wil in 2018 dan ook zeker nog een halve marathon in het buitenland lopen. Daarnaast ben ik afgelopen jaar weer gaan duiken en heb ik na vier obstacle runs van negentien kilometer de Verjagen medaille binnengesleept. Dit jaar werd ik bovendien heel senang dertig jaar en heb ik op de Middellandse zee aan suppen gedaan. Als ultiem geslaagd doel moet ik hier wel de Nijmeegse Vierdaagse noemen. Het was een helse tocht, eens maar nooit meer, maar ik ben er nog steeds heel trots op.

Als ik het zo allemaal aan het opnoemen ben, kom ik erachter dat ik toch best een druk en zeer geslaagd jaar achter de rug heb. Er waren veel hoogtepunten en om die te bereiken, ben ik bijvoorbeeld in het geval van de Vierdaagse heel diep gegaan. Ik denk niet dat ik dat ooit nog eens doe in deze mate, maar je weet het natuurlijk nooit. Gelukkig heb ik sinds de Vierdaagse wel de afspraak met mezelf om er eerst een paar nachtjes over na te denken voordat ik ergens ja op zeg.

Wat wil ik nog bereiken?

Ik heb dus al wel veel ondernomen afgelopen jaar, maar ik ben echt niet aan alles toegekomen. Zo heb ik nog steeds niet die kookcursus gedaan die ik zo graag wilde volgen, maar deze staat inmiddels wel gepland! Samen met m’n neef koken wij vanaf januari de sterren van de hemel. Verder ben ik dit jaar niet in Rome geweest, kan ik nog steeds niet zelfstandig een muurtje over bij een obstacle run en lukt mij die pull up ook nog niet. Ik heb alleen een shine-moment gehad met de chin up op de foto bij deze blog. Deze punten verhuizen daarom gewoon door naar mijn lijst voor komend jaar. Samen met een paar nieuwe punten, zoals een tien kilometer rennen onder het uur. Niet voor de tijd, maar voor het feit dat ik dan echt een doel heb om naar toe te trainen. Alsnog heb ik dit jaar ook weer een aantal gekke dingen op mijn lijst staan, zoals ‘s nachts sporten, een maand vegetarisch eten en gezond eten op bijstandsniveau. Ik ben wellicht net zo benieuwd hoe deze zaken mij zullen vergaan als jij. 😉