bruiloft

Het bruiloftseizoen is in volle gang en ik zit er op de één of andere gekke manier middenin! Het zal wel in het water zitten of het is de leeftijd… Ik ben dit jaar al naar twee bruiloften geweest en mag vrijdag bij de derde huwelijksvoltrekking aanwezig zijn. Een bruiloft is natuurlijk hartstikke leuk, maar het brengt ook zo zijn problemen met zich mee. Wat moet je bijvoorbeeld aan, welke schoenen draag je bij je jurk en hoe moet je je haar doen? Dit zijn serieuze zaken waar wij dames in ieder geval vaak mee worstelen.

Deze 52Challenge week staat voor mij in het teken van het vinden van het perfecte kapsel dat ik ook nog eens makkelijk zelf voor elkaar kan krijgen op vrijdagochtend. Dat is een hele klus, helemaal voor iemand die haar pruik eigenlijk altijd in een makkelijke knot draagt… Of het mij lukt om een flitsend ‘bruidskapsel’ voor elkaar te krijgen, kun je komende dinsdag lezen in mijn challenge blog.

Wat trek je aan naar een bruiloft?

Voor nu wil ik het graag hebben over kleding, want wat trek je nou aan naar een bruiloft en wat vooral niet? Ik heb, om deze vraag te kunnen beantwoorden, uitgebreid onderzoek gedaan op het wereldwijde digitale internet web en ik heb de vier belangrijkste do’s and don’t even voor je verzameld.

  1. Draag nooit of te nimmer wit of een andere lichte kleur naar een trouwerij. Wit is de kleur van de bruid en zij mag die dag als enige shinen in die kleur. Lijkt me een redelijke no brainer, maar toch zie je het nog wel eens misgaan… De enige uitzondering op deze regel is natuurlijk wanneer de dresscode specifiek stelt dat wit dragen gewenst is.
  2. Zwart mag op zich wel mits het een feestelijke jurk is en eventueel gecombineerd is met een andere kleur. De kleur zwart wordt al gauw als rouwkleur gezien en was daarom lang taboe. In de avond is een little black dress vaak geen probleem, maar vraag bij twijfel over het dragen van zwart overdag de bruid of de ceremoniemeester om advies.
  3. Trek vooral geen jurk aan waarmee je de aandacht van de bruid zou kunnen afleiden. De dag draait namelijk niet om jou dus laat je fluorroze met pailletten bezette en druk beprinte jurkje maar thuis. Het is daarnaast wel zo netjes om een jurk te dragen die niet te kort is en, wanneer het om een kerkelijk huwelijk gaat, enigszins bedekt is.
  4. Hou je aan de dresscode die op de uitnodiging staat. Deze wordt namelijk niet zonder reden gecommuniceerd. Daarnaast is het altijd beter om overdressed te zijn dan underdressed. Staat er bijvoorbeeld op de uitnodiging ‘black tie optioneel’ als dresscode, kies dan voor een lange jurk en zeker niet voor een jeans. Better safe then sorry! Meer weten over de verschillende dresscodes? Lees dan één van mijn eerdere blogs over kledingetiquette.

Koop of leen in ieder geval een feestelijke jurk waar jij je fijn in voelt. Een bruiloft is een mooie en leuke bijeenkomst waar je jezelf best voor mag opdoffen. Een sjieker stofje, net wat meer make-up; het kan allemaal op deze dag!