Stel, het is weekend en alle zin om te koken heeft je lichaam verlaten. Het enige waar jij nog aan kunt denken is die diepvriespizza die in twintig minuten stomend op je bord kan liggen. Toegegeven, een kleffe pizza uit het diepvriesvak kan af en toe heerlijk smaken, maar doet natuurlijk helemaal niets voor je lichaam. Dat willen we vanzelfsprekend niet en daarom bestaat er een mooi alternatief! De wrap-pizza! Het kost misschien net iets meer moeite, want je moet een aantal dingen snijden, maar die smaak! Die is to die for! In dit blog geef ik je een recept voor een wrap-pizza die ik zelf heel erg lekker vind, maar de versiering staat je geheel vrij.
Wat heb je nodig voor de wrap-pizza van de foto?
- Pak volkoren wraps
- Blikje tonijn op water
- Bak Hüttenkäse van 200 gram
- Pakje passata di pomodoro
- Een grote teen knoflook
- Twee sjalotjes
- Doos kastanje champignons
- Doosje cherry tomaten
- Wat kokosolie
- Paprikapoeder, peper, zout, basilicum en oregano
Bereidingswijze van de overheerlijke wrap-pizza
Begin met het maken van de saus door de knoflook en sjalotjes fijn te hakken. Fruit vervolgens de sjalotten in de kokosolie en voeg daar de knoflook bij. Giet daarna de passata di pomodoro erbij en kruid de saus naar smaak met paprikapoeder, peper, zout, basilicum en oregano. Laat dit even op een laag pitje pruttelen terwijl je de rest van de pizzaversiering voorbereidt.
Snijd de champignons in plakjes en de cherry tomaatjes in kwarten. Laat de tonijn uitlekken, doe het in een kom en steek het met een vork even los. Nu kan het grote wrap-pizza versieren beginnen! Schep twee of drie eetlepels saus op de wrap en smeer het over de wrap uit. Leg de champignons en cherry tomaatjes erop. Strooi er tonijn en Hüttenkäse overheen en naar smaak misschien nog wat oregano en basilicum. Vind ik wel extra lekker 😉
Schuif de wrap-pizza in de oven die je natuurlijk al hebt voorverwarmd op 180 graden en bak de pizza in tien minuten af. Easy peasy en ook nog eens super verantwoord! Je kunt dus naar eigen inzicht ingrediënten op de wrap-pizza leggen, want eigenlijk is alles er lekker op! Eet smakelijk!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.