Een Nieuw Jaar met Nieuwe Challenges

Graag zou ik denken dat ik anders dan andere mensen ben, maar dat is in dit geval helaas niet zo. Aan het einde van het jaar zijn de goede voornemens het gesprek van de dag en dat geldt ook voor mij. Deze week heb ik namelijk nieuwe challenges voor mezelf bedacht en op papier gezet. De challenges zijn, net zoals goede voornemens, dingen die mijn leven op een positieve manier zouden kunnen veranderen. Dan kom je echter bij een zeer belangrijke vraag: wat zou je willen veranderen in je leven?

Luisteren naar de Top2000
Deze vraag klinkt misschien wat diepzinnig, aangezien een nieuwe uitdaging voor mij ook is ontstaan door het luisteren naar de Top2000. Deze tijd van het jaar betekent voor mij namelijk niet alleen feestdagen en goede voornemens, maar ook dat het leukste radio-event van het jaar weer wordt uitgezonden! Dit past helemaal bij mijn liefde die ik voor muziek heb. Alleen ontdek ik, voor iemand die zoveel van muziek houdt, toch weinig nieuws. Ondanks dat ik de muziek, die ik nu luister, heel mooi vind, wil ik toch mijn muzikale horizon gaan verbreden in een 52Challenge. Voor deze challenge heb ik nu al via Twitter muziektips binnen gekregen, erg fijn!

Naast deze challenge bedacht ik spontaan nog een aantal andere challenges, zoals het volgen van een hardloopdieet in de aanloop naar de 10 kilometer CPC-loop in maart en elke dag vroeg naar bed gaan. Ook wil ik meer lezen en een week lang geen Facebook gebruiken. Het lijken stuk voor stuk misschien kleine dingen, maar niet elke uitdaging hoeft groot te zijn. Met een kleine challenge bereik je misschien wel een veel groter resultaat!

Stoppen met roken
Nu ben ik natuurlijk al een lekker eind op weg met 52Challenge. Dit is alweer mijn veertiende challenge en ik ben erg trots op het resultaat van de verschillende uitdagingen die ik al heb gedaan. Zo let ik weer meer op de centjes, is mijn huis netter en weet ik mijn overtuigingskracht beter in te zetten. Het meest trots ben ik op het feit dat ik in mijn eerste challenge ben gestopt met roken. Dit is, denk ik, een goed voornemen dat bij veel rokers met stip op nummer 1 staat in hun lijst met voornemens. Ik ben blij dat ik het niet langer heb uitgesteld en gewoon heb gedaan.

Omdat ik al veel dingen veranderd heb die ik graag wilde veranderen en mijn inspiratie ook niet een bodemloze put is, heb ik eveneens de hulp van mijn omgeving ingeschakeld tijdens deze challenge.

Gezellig samen ‘challengen’
Wanneer je de vraag “wat zou ik volgens jou kunnen veranderen in mijn leven?’‘ aan mensen stelt, gebeurt er iets interessants heb ik gemerkt. Mensen denken in eerste instantie na over wat zij graag zèlf zouden willen veranderen. Gelukkig liggen mijn vriendinnen en ik vrijwel op één lijn en is mijn lijstje weer iets langer geworden. Een bijkomend voordeel van het vragen aan anderen is, dat wanneer ik de desbetreffende challenge ga doen, zij gezellig mee ‘challengen’. Ik zie hier een win-win-situatie voor alle betrokken partijen.

Mocht je nog meer challenge- en muziektips voor mij hebben, deel ze met mij op Twitter.