Wanneer je uitgerekend bent in de zomer of in het najaar, zal het vast een stuk eenvoudiger zijn om een Babymoon lokatie te vinden dan wanneer je een baby verwacht in de winter of de lente. De meeste stellen gaan voor nog een lekkere chill vakantie in de zon. Wanneer het lekker weer is in Europa hoef je niet zo lang te zoeken naar een perfecte zon-zee-strand vakantie. Maar zodra Europa buiten de zomerse-boot valt, is het een stuk lastiger om een geschikte plek te vinden. Je wilt met je bolle buik waarschijnlijk niet meer de halve wereld over vliegen en al die enge ziektes moeten ook vermeden worden uiteraard. Na al deze afwegingen kozen wij voor Dubai. Zonnig en op een acceptabele 6 uur vliegen van Amsterdam. Nu ik er bijna een week rond paradeer met mijn bolle zwangere buik, vertel ik je graag of het ook echt een goede Babymoon spot is!

Compleet anders dan gedacht

Zelf had ik absoluut geen idee wat ik kon verwachten van Dubai. Tuurlijk ken ik alle mooie plaatjes van de parelwitte stranden, de prachtige gebouwen en al het moois dat er is aangelegd, maar hoe ik dit in een geheel moest zien, geen idee! Als je (net als ik) stiekem verwacht dat heel Dubai er uit ziet zoals de foto boven mijn blog, dan kom je bedrogen uit. Om eerlijk te zijn moest ik best even wennen aan wat Dubai ‘wel’ is. Het bestaat met name uit een heleboel drukke wegen. Langs al die wegen liggen dan duizenden winkels en restaurants, allemaal met valet parking. Het is duidelijk, je doet hier alles met de auto (de belachelijk veel te dure auto wel te verstaan) en als toerist dus met de taxi. Gelukkig kost dat echt een poep en een scheet hier, dus laat je niet verleiden om toch te gaan lopen. De afstanden zijn hier groter dan ze lijken op de kaart.

Aan de hele lange kustlijn heb je verschillende stranden. In mijn beleving zouden deze allemaal bezaaid staan met heerlijke stradbedjes met van die rieten parasols. In werkelijkheid zijn er maar een paar stukken strand waar bedjes staan, maar aangezien het windje aan het strand best fris kan zijn deze tijd van het jaar, is het er niet druk. Ik gok dat de idyllische bedjes die ik van de foto’s ken, met name bij de super deluxe resorts met privé strand staan. Overigens zijn de stranden met bedjes wel heel leuk. Er is een mooie promenade gebouwd met leuke terrasjes en winkeltjes en overal langs het strand vind je keurig schone toiletten (niet onbelangrijk voor een zwangere vrouw natuurlijk).

Ik hoor je bijna denken, maar wat is er dan wel? Het duurde bij ons ongeveer 2 daagjes om een perfect ritme te vinden, maar we hebben het gevonden hoor en dan is Dubai hartstikke leuk! Er zijn namelijk echt leuke dingen te doen die goed te combineren zijn met een paar uurtjes in de zon liggen per dag. wij hebben een hotel ongeveer 15 minuten rijden met de taxi van het strand. Wij ontbijten dus lekker in het hotel (ook geen overbodige luxe nu mijn baby zich af en toe tot een monstertje ontwikkeld lijkt te hebben. Zodra ik wakker ben, moet er binnen een half uur eten in!!). Daarna strijken we neer bij het zwembad op het dak tot een uurtje of 1. Dan gaan we douchen en stappen we in de taxi om wat leuke dingen te gaan ondernemen. Een eten in de avond een hapje in het gebied waar we ons dan begeven en laten ons daarna weer thuisbrengen met de taxi.

Wat is er te doen?

Tot nu toe hebben we een aantal leuke dingen gedaan:

– Met de watertaxi naar Deira: je gaat met een grappig klein houten bootje de Dubai Creek over voor slechts 1 AED, wat neerkomt op ongeveer 20 eurocent. Deira is het oude gedeelte van Dubai waar je twee leuke oude marktjes vindt, de Gold Souk en de Old Spice Souk. Bereid je wel voor op opdringerige kooplui. Maar zodra je klaar bent met die verkopers, pak je gewoon de boot weer terug.

– Dubai Mall en de Burj Khalifa: de Dubai Mall is het grootste winkelcentrum dat ik ooit gezien heb. En daarnaast ook het meest bizarre winkelcentrum. (Nou willen we de Emirates Mall nog bezoeken en dat schijnt nog groter en bizarrer te zijn, dus ik ben benieuwd). In dit winkelcentrum vind je niet alleen een hele hoop mega (denk extreem) dure shops, maar ook een dolfinarium, schaatsbaan, watervallen, fonteinen en een dinosaurus skelet. Als je het winkelcentrum uitloopt kom om op het plein van de foto hierboven. Het hoogste gebouw ter wereld ligt hier, de Burj Khalifa. Mocht je het leuk vinden, dan kun je helemaal naar boven en als je nog de avond blijft, wordt je verrast met een Las Vegas achtige fonteinshow voor- en lichtshow op de Burj Khalifa.

– La Mer: dit gezellige strand biedt zowel terras, winkeltjes, strandstoeltjes, helder blauwe zee en een hoop sfeer. Zeker de moeite waard om hier een dag te genieten van alle mensen die voorbij lopen (dat is al een schouwspel op zichzelf) en de gezelligheid aan de kust.

verder deze week staat nog een bezoekje aan de Emirates Mall, the Palm en de Jumeirah Mosque op het programma. Allemaal perfect te doen als ochtend of middagprogramma, wat betekent dat je dus perfect rust kunt combineren met een klein beetje sightseeing. Op de vraag is Dubai geschikt als Babymoon lokatie zou ik dus volmondig ja zeggen! Lekker genieten!