Zo stijf als een plank

Het ging zo lekker! Het gezonde eten, het sporten, ik had het ritme helemaal te pakken. Prioriteiten stellen en mezelf de tijd geven om te sporten… Goede voornemens, die helaas helemaal anders uitpakte afgelopen week.

Karma is a bitch

Een hele planning had ik gemaakt voor afgelopen week. Maandagavond vergadering, dinsdagavond hardlopen, woensdagavond bootcamp, donderdagavond drankjes doen met een van m’n beste vriendinnetjes, vrijdag bedrijfshockeytoernooi, zaterdagochtend hardlopen en dan bam, mega sportief het vliegtuig in voor een weekje vakantie in New York! Drukke en strakke planning, maar in ieder geval met voldoende beweging erin verwoven. Dat liep even anders…

Dinsdag op kantoor begon in de ochtend mijn nek een beetje moeilijk te doen. Eerst een klein spiertje, dat werd steeds stijver en die pijn trok naar mijn schouderblad. Voor ik het wist zat mijn hele rug en nek vast met een flinke dosis pijn erbij. Net wat ik niet nodig had deze week natuurlijk. Enerzijds omdat ik eindelijk weer echte motivatie had om lekker te sporten en anderzijds omdat me een vliegreis van 7 uur te wachten stond een paar dagen later. Timing is everything and apparently karma is a bitch! Geen idee of mijn karma echt zo slecht is, maar de timing kon niet slechter!

Met een hotpack op de bank

Daar ging mijn fijne planning. Van sportief in de buitenlucht naar met een hot pack op de bank. Niet hoe ik mijn drukke week had bedacht. Maar erger nog, ook zeker niet hoe ik mijn vakantieweek in New York door wilde brengen. We willen uiteraard zo veel mogelijk zien en dus zullen we veel wandelen. En natuurlijk mijn grote wens ‘hardlopen in Central Park’… No way dat ik die kans aan me voorbij wilde laten gaan!

Verplichte rust dus en veel smeren en masseren. Mijn sportieve challenge maar even laten varen en richten op de weken die nog komen gaan. En het heeft geholpen gelukkig! Mijn rug is zo goed als normaal en heeft zelfs de vliegreis goed overleefd. Dat hardlopen hoef ik niet te schrappen gelukkig. New York, New York here i come!