hete kip

Een broodje met hete kip… Hmmm, ik eet er mijn vingers bij op. Ook wanneer het op een volkoren wrap ligt. Misschien is dat nog wel beter, want laten we wel wezen: het broodje is slechts het vervoer van de hete kip richting jouw maag. Wanneer je een beetje op je koolhydraten let, dan weet je vast wel dat twee wraps qua voedingswaarde ongeveer gelijk staan aan één broodje. Wanneer je een wrap hete kip eet, heb je dus twee keer zoveel vervoer voor die lekkere kip! Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn om te snappen dat je dan slim bezig bent.

Om een lang verhaal kort te maken: wraps zijn een prima voedzaam alternatief voor een broodje. Het is bovendien supereasy klaar te maken en de ingrediënten zijn ook niet duur. Alleen maar voordelen. Dit recept is voor vier wraps en wanneer ik twee van deze jongens heb, zit ik wel aardig vol.

Wat heb je nodig?

  • 300 Gram kip
  • 200 Milliliter light kokosmelk
  • Rode curry pasta
  • Twee rode paprika’s
  • 4 Volkomen wraps
  • 100 gram Griekse yoghurt 0 procent vet
  • Peterselie

Hoe maak je de wrap hete kip

Snijd de kip en paprika in kleine blokje. Bak de kip vervolgens samen met de rode curry pasta aan in een koekenpan. Voeg wanneer de kipblokjes aan alle kanten zijn dichtgeschroeid, de kokosmelk toe. Ik vind kip altijd lekkerder wanneer je het kookt in plaats van bakt omdat het dan malser blijft. Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en laat het geheel ongeveer tien minuten inkoken. Doe de deksel niet op de pan, anders blijft de kokosmelk zo dun.

Hak ondertussen de peterselie fijn en meng het door de Griekse yoghurt heen. Wanneer de kokosmelk is ingekookt, kan het grote wrap versieren beginnen. Schep het kipmengsel op de wrap en druppel er wat yoghurt overheen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

Wanneer je twee goedgevulde wraps opeet, is de voedingswaarde als volgt. 631 calorieën, 68 gram koolhydraten, 48 gram eiwitten en 19 gram vet.