Soep tijdens de lunch is heel lekker, maar hoe neem je een bakje soep mee zonder morsen of lekken? I don’t know totdat ik dit recept voorbij zag komen. Natuurlijk kwam ik dit recept weer tegen op de Albert Heijn Facebookpagina en met een paar kleine aanpassingen is het NOG beter! Soup in a jar, zonder dat je een bak met nat in je tas stopt. Alle droge ingrediënten stop je in een weckpot en tijdens de lunch hoef je er alleen nog maar heet water bij te schenken. Goed, één van mijn collega’s zei wel dat de soep ‘een beetje apart riekt.” Iets dat ikzelf niet goed kon plaatsen, want ik vond de geur van ansjovis in tomatensaus in combinatie met boerenkool heerlijk ruiken. Het zal misschien wel komen doordat hij uit België komt. Dat kun je de beste man tenslotte ook niet kwalijk nemen. 😉 Mocht je dus niet van ansjovis houden, dan is dit misschien niet de juiste soep voor jou.
Wat heb je nodig?
- 10 gram basillicum
- 30 gram geraspte parmezaanse kaas
- 3 ansjovissen in olijfolie uit blik
- 2 grote eetlepels tomatenpuree
- 125 gram cannellini bonen
- 50 gram boerenkool
- 100 gram cherrytomaten
Hoe maak je de soup in a jar?
Doe de basilicum, ansjovis, parmezaanse kaas en tomatenpuree in een hoge mix beker. Zet de staafmixer erin totdat het een glad geheel is. Schep het mengsel in de weckpot. Leg hier de bonen bovenop, daarna de boerenkool en top het geheel af met de in vieren gesneden cherrytomaten. Doe de deksel op de pot en zet de pot in de koelkast voor de volgende dag. Een kind kan de was doen. Schenk er vervolgens tijdens de lunch ongeveer 400 milliliter water op. Ik kon het water niet precies afmeten en heb dus het water tot aan de tomaten geschonken. Daarna is het een kwestie van goed doorroeren en eet smakelijk!
Voedingswaarde van deze gezonde lunch
De voedingswaarde van deze soup in a jar is 306 calorieën, 19 gram eiwit, 35 gram koolhydraten en 4 gram vet. Klinkt goed toch?
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.