Als het niet op internet staat, bestaat het tegenwoordig niet toch? Van alles plaatsen wij foto’s op het wereldwijde web. Gymmen, eten, sneeuw, vrienden, brakke dagen, familie, vakanties, dansen, drinken, rennen enzovoort… Ik maak mezelf hier natuurlijk ook ‘schuldig’ aan. Ik ben een fervent Instagrammer en deel al sinds 29 september 2013 van alles en nog wat op het internets. Net zolang als ik blog en uitdagingen met mezelf aan ga met 52Challenge.

In 2017 heb ik in ieder geval weer lekker veel foto’s geplaatst. Maar liefst 180 foto’s om precies te zijn en daar heb ik verrassend veel likes op gekregen. Ik schrok er zelfs een beetje van! In 2017 ontvingen mijn foto’s namelijk in totaal 25.654 hartjes en een snelle rekenaar heeft al gezien dat dit neerkomt op ongeveer 125 hartjes per foto. Wauw… Nu was ik zo aan het einde van het jaar natuurlijk vreselijk benieuwd naar welke foto’s het leukst gevonden zijn. Hier zijn dus mijn best 9 Instagram foto’s van 2017! Van links naar rechts en van boven naar onder.

Twaalf medailles in twaalf maanden

De foto waarop ik alle twaalf medailles van mijn #twaalfmedaillesintwaalfmaanden challenge om heb, heeft het zo te zien goed gedaan. Deze medailles liep ik in 2016 bij elkaar, maar ik kijk er nog steeds met enige trots op terug. Ik vind het daarnaast superleuk om te zien dat de uitdaging zijn eigen leven is gaan leiden op Instagram en dat ook andere meiden de challenge zijn aangegaan het afgelopen jaar. Ik vind het heel tof om te merken dat Esther en ik daadwerkelijk mensen inspireren. Het willen doen is één ding, maar het daadwerkelijk doen is een tweede.

Nijmeegse Vierdaagse

Daarnaast staat de foto met ons Nijmeegse Vierdaagse kruisje. Ik snap wel dat dit de leukste foto is van alle foto’s die ik erover heb geplaatst. Ik vond ook de laatste dag het leukst omdat het einde in zicht was. 😉 Dat kruisje staat tegenwoordig ingelijst op de kast en iedere keer als ik er langsloop, denk ik terug aan die laatste dag. Die laatste tien kilometer waarin mijn schoonouders met ons meeliepen. Die laatste paar kilometers waarin mijn ouders langs de kant zaten. Die laatste honderd meter waarin ik moest brullen omdat het eindelijk voorbij was. Oh man… Als ik eraan terugdenk, schiet ik weer vol…

Dam tot damloop

De derde foto van mijn best 9, is van de Dam tot Damloop dit jaar. Niet getraind, wel gelopen omdat ik het zo’n leuke loop vind. Nu ik er zo op terugkijk, was het denk ik een van de momenten waarop ik mij besefte dat ik serieus te weinig aan sport deed. Ik vind het zelf een vreselijke foto, maar ben wel blij met de medaille. Ook al heb ik het in een slakkentempo gedaan.

Halve marathon van Parijs

Dan komen we bij één van de drie foto’s over mijn eerste halve marathon. Grappig dat ook de voorbereidingsfoto’s de best 9 hebben gehaald. Op foto nummer vier zie je bijvoorbeeld hoe mijn fysio mijn schenen behandelt met dry needling. In de aanloop naar de halve marathon, kreeg ik weer veel last van mijn scheenbeenblessure. De dry needling wierp gelukkig zijn vruchten af, want op foto negen zie je een foto van de training. De allerbelangrijkste foto is dan echter foto nummer zes. Net na de halve marathon in Parijs met een grote medaille om mijn nek. Een geweldig gevoel! Voor het gemak vergeten we even de stromende regen die we zeventien kilometer hebben gehad…

Reizen

Bepakt en bezakt sta ik klaar om op foto vijf af te reizen naar Thailand. Ieder jaar weer kijk ik zo gigantisch uit naar onze ‘grote’ vakantie en heb ik al maanden van tevoren voorpret. Mijn vriend en ik houden echt van Azië dus ook komende februari reizen we weer af naar de tropen. Dit keer gaan we naar Maleisië. Zal een remake van deze foto net zoveel likes krijgen?

Nog meer hardlopen

Volgens mij is de hardloop community op Instagram heel groot, want mijn laatste twee foto’s van mijn best 9 zijn eveneens hardloopfoto’s. Op foto zeven probeerde ik weer opnieuw verliefd te raken op mijn hardloopschoenen. Dat lukte deels, maar zeker niet op tijd genoeg voor de runs die ik de rest van het jaar gepland had staan. Foto acht is gemaakt net na de finish van de Zevenheuvelenloop. Het was een taaie run, maar ik sta volgend jaar gewoon weer klaar voor de Zevenheuvelennacht en -dagloop.