personal body plan recept

Mijn grote avontuur is begonnen, mijn personal body plan is deze week van start gegaan. Ik dacht na anderhalf jaar challengen wel het één en ander over eten en sporten te weten zo onderhand, maar daar kom ik nu graag op terug. Hogere wiskunde, dat is het! Of rocket science… In ieder geval iets waar je heel slim voor moet zijn.

Een voorbeeld: je hebt verschillende soorten dagen waarop je een verschillende hoeveelheid eiwitten, calorieën, koolhydraten, vezels en vetten moet eten. Op trainingsdagen behoor ik bijvoorbeeld een goede 2200 calorieën naar binnen te schuiven, maar dit betekent niet dat ik alles zomaar kan eten. De rest van de voedingsstoffen moeten namelijk ook in verhouding staan en daardoor is het me dan ook niet gelukt om het doel te halen. Moeilijk, moeilijk en nog eens moeilijk!

Mijn Personal Body Plan ervaringen

En natuurlijk gaat het dwangneurose technisch niet goed in mijn hoofd omdat ik alles niet in één keer begrijp en kan. Vreselijk! Over mijn ervaringen van de eerste week Personal Body Plan wil ik het echter nu niet hebben. Daar kom ik graag komende dinsdag op terug, want mijn challenge deze week is namelijk om mezelf niet gek te maken… Voor nu wil ik graag een recept van het Personal Body Plan met je delen. Het is een caloriearme ‘pasta’ die je prima kunt eten op een dag waarop je minder calorieën nodig hebt. Een lekker diner voor de rustdag dus!

Wat heb je nodig voor de courgette pasta

– 250 gram courgette. Wil je dit recept voor twee personen maken, reken dan twee courgette voor jullie twee.
– 50 gram rode paprika. Voor twee personen gebruik je een hele paprika.
– 30 gram ui. Een hele ui voor twee personen.
– 140 gram cherry tomaatjes. Voor twee personen dus een heel doosje.
– 110 gram passato di pomodoro. Voor twee personen natuurlijk het dubbele gebruiken of zoveel dat jij denkt dat nodig is.
– Peper, zout en andere kruiden naar smaak.

Hoe maken we deze caloriearme pasta?

Verwarm de oven voor op 150 graden en was alle groente. Maak spaghetti slierten van de courgette, maar gebruik de kern met zaadjes niet. Dat wordt namelijk een beetje snottig. Je kunt heel makkelijk met de grove-gaten-kant van de rasp slierten maken van de courgette. Anders kun je een julietteschiller gebruiken, ik had die alleen niet voorhanden. Laat de slierten vervolgens even drogen op een keukenpapier en doe ze in een ovenschaal. Ik heb ze ongeveer zeven minuten in de oven gehad. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes door de helft, hak de ui fijn en snijd de paprika in kleine stukjes.

Fruit de ui samen met de paprika in een hapjespan op een laag pitje. Ik heb geen kokosolie gebruikt, want door het vocht van de paprika bakken de uien niet aan. Voeg er vervolgens de tomaten, pasata di pomodoro en de kruiden bij. Ik heb naast peper en zout nog paprikapoeder, basilicum en oregano gebruikt. Schep vervolgens de courgette paste op twee borden en doe de saus er overheen. Eetsmakelijk!