Ik krijg nooit genoeg van lekker eten en om niet helemaal tonnetje rond te worden, is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar ‘gezondere’ alternatieven. Wat smeer je nou op je brood tussen de middag of wat eet je zoal als je juist geen brood wilt eten? In mijn zoektocht kwam ik zodoende dus op deze koolhydraatarme lunch uit. OkĆ©, de boterhammen zijn dan wel niet koolhydraatarm, maar het beleg erop wel. šŸ˜‰ Die hele mooie eggs in a cloud die je hier op de foto ziet, zijn ook nog eens heel erg lekker. Zonder gein! Probeer het zelf en je zult zien, pure verwennerij. Dit recept is voor twee eiwolken.

Wat heb je nodig?

  • Twee eieren;
  • 20 – 30 gram Parmezaanse kaas;
  • EĆ©n bosui;
  • Peper en zout.

Hoe maken we de eggs in a cloud?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en leg alvast een vochtig gemaakt bakpapier op een bakplaat. Splits daarnaĀ de eieren. Vang het eiwit op in een grote kom. Vang het eigeel op in twee verschillende kommetjes. Klop het eiwit op met de mixer totdat het goed stijf is. Je kunt dan het eiwit in mooie pieken overeind laten staan. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg het samen met de Parmezaanse kaas, peper en zout toe aan het opgeklopte eiwit. Spatel het er voorzichtig doorheen. Schep vervolgens het mengsel op de bakplaat in twee ‘wolken’. Zorg ervoor dat erin beide wolken een kuiltje zit. Hier komt straks het eigeel in te liggen.

Schuif de bakplaat in de oven en laat de eiwolken vier minuten bakken of totdat ze een beetje kleuren. Haal de bakplaat daarna uit de oven en doe het eigeel in de kuiltjes. Wees er voorzichtig mee, want we willen het eigeel heel houden! Zet de bakplaat voor ongeveer drie minuten terug in de oven. Het eiwit mag verder verkleuren, maar het eigeel moet niet helemaal hard worden. Haal de eiwolken uit de oven en je lunch kan beginnen. Wil je de eggs in a cloud echt koolhydraatarm laten? Eet ze dan zonder boterham. šŸ˜‰

Voedingswaarde eggs in a cloud

De eggs in a cloud bevatten 252 calorieƫn, 21 gram eiwit, 1 gram koolhydraten, 17 gram vet.