Het ontbijt is volgens veel mensen de belangrijkste maaltijd van de dag en voor anderen is dat juist weer het avondeten. Dat maakt de lunch dan een beetje een ondergeschoven kindje, wat natuurlijk heel jammer is. Je kunt tijdens de lunch namelijk veel meer eten dan een kleffe boterham met kaas en geloof mij, dit hoeft niet superveel moeite te kosten! Daarom deel ik vandaag graag het recept van deze caesarsalade met boerenkool uit het Salad in a Jar kookboek.
Wat hebben we nodig voor de caesarsalade?
- 110 gram gehalveerde cherrytomaatjes.
- 65 gram gare kipfilet in blokjes. Ik gebruik hier zelf altijd gerookte kip voor, bespaart weer wat tijd.
- 50 gram boerenkool. Pak hier gewoon de voorgesneden variant uit het koelvak 😉
- 15 gram geraspte Parmezaanse kaas.
- Handjevol croutons.
- 2 tot 3 eetlepels caesardressing. Hier kom ik dadelijk op terug.
Hoe bouwen we de salad in a jar?
Schep de dressing in een weckpot van één liter. Ik heb zelf een pot van 800 milliliter en dat past met een beetje duwen prima. Je kunt de salade dan echter niet uit de pot eten en je hebt dan een schaal nodig om alles door elkaar te husselen. Doe vervolgens de cherrytomaatjes in de pot, gevolgd door de kip, boerenkool en Parmezaanse kaas. Voeg uiteindelijk de croutons toe. Je kunt deze op een klein stuk bakpapier leggen, maar ze blijven ook knapperig zonder het velletje tussen de kaas en de croutons.
De caesardressing benodigdheden
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas.
- 2 theelepels dijonmosterd. Ik doe lekker grote lepels, want ik hou erg van mosterd!
- 1/2 theelepel worcestersaus. No clue wat dit is, dus ik gebruik balsamico-azijn.
- Geraspte schil en het sap van één citroen.
- 75 gram Griekse Yoghurt. Wanneer je de nul-procent-vet-variant gebruikt, blijft de dressing relatief mager.
- 2 teentjes knoflook geperst of geraspt. De knoflook gebruik ik echter niet qua lucht…Toch niet helemaal leuk voor je collega’s. In plaats van de knoflook doe ik een paar extra ansjovissen. Smullen!
- 1 fijngesneden ansjovis. Of meer….
Mix alles door elkaar en klaar is Kees! Met dit recept heb je zeker voor vijf dagen genoeg dressing.
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.