Momenteel ben ik op vakantie in Thailand en geniet ik van het heerlijke eten. De Thaise keuken staat onder andere bekend om de smaakvolle currygerechten. Het enige nadeel aan een currygerecht is alleen dat het wat vet kan zijn door de kokosolie die er vaak in gebruikt wordt. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want vet heb je ook gewoon nodig. Alleen niet teveel. Dus mocht je al redelijk aan je vetgrens zitten van die dag, dan is deze viscurry met maar drie gram vet erin perfect! Dit recept is voor twee personen en geeft een beetje een idee van wat voor lekkers ik hier in Thailand aan het opeten ben.

Wat heb je nodig?

  • Een ui;
  • Drie eetlepels rode currypasta. Ik gebruik altijd de rode currypasta van Koh Thai. Mocht je niet zo van het pittige eten zijn dan zou ik je aanraden om er minder currypasta in te doen;
  • Ongeveer 200 gram passata di pomodori
  • 200 gram kabeljauw- of koolvisfilet
  • Twee tomaten
  • 150 gram garnalen
  • 400 gram sperziebonen uit de diepvries
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • Verse peterselie

Hoe maak je de vetarme viscurry?

Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op verpakking in zout water. Kook in de andere pan de sperziebonen in zout water beetgaar. Versnipper de uit en fruit de ui samen met de currypasta in een koekenpan. Voeg de passata di pomodori toe. Je kunt, wanneer je de curry wat te dik vindt, altijd nog wat meer passati di pomodori toevoegen. Laat even pruttelen.

Snijd de vis is stukken van ongeveer twee centimeter groot en de tomaten in partjes. Voeg de vis aan de curry toe en laat een paar minuten doorkoken. Wanneer de rijst en sperziebonen bijna klaar zijn, kun je de garnalen en tomaat aan de curry toevoegen. Deze hoeven alleen maar op te warmen. Hak de peterselie fijn en schep de rijst samen met de viscurry en de bonen op een bord. Stoor de peterselie erover heen en klaar! Eet smakelijk!

Voedingswaarde viscurry

De voedingswaarde van dit bordje Thaise heerlijkheid is 498 calorieën, 45 gram eiwit, 65 gram koolhydraten en 4 gram vet. Wil je niet zoveel koolhydraten eten? Laat de rijst van weg. De voedingswaarde komt dan neer op 361 calorieën, 42 gram eiwit, 39 gram koolhydraten en 3 gram vet.