Een van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen is shoppen. Online, offline, het maakt me allemaal niet uit. Maar al te graag laat ik me verleiden tot nieuwe aankopen. Hoewel ik steeds beter ben geworden in het bepalen of ik mijn aankopen ook daadwerkelijk écht nodig heb (dat antwoord is bijna altijd nee), laat ik mijn geld maar al te graag rollen voor een paar mooie nieuwe aanwinsten. Maar wanneer je dus, zoals ik, weinig écht nodig hebt, doe je wel eens aankopen die je achteraf gezien beter niet had kunnen kopen.

Use it or lose it
Deze week heb ik een nieuwe regel ingesteld: use it or lose it. Tussen al die mooie aankopen die ik ooit zo trots kocht, liggen helaas een paar parels die niet of zelden gebruikt worden. Deze week zal ik dan ook mijn kasten uitspitten om al die parels op te sporen. Dan komt de grote vraag: ga ik het nu écht gebruiken of zet ik het op marktplaats? Die prachtige suède laarzen die ik slechts een keer heb gedragen, die camera die werd vervangen voor een groter exemplaar en dat jurkje van mijn afstuderen dat zo duur was maar nooit meer gedragen wordt.

Al die parels heb ik met liefde uitgezocht in mijn favoriete shops. Alleen al bij mij in de buurt heb ik een aantal favoriete winkels waar ik maar al te graag kom om mijn geld uit te geven. Aan het einde van de maand mag ik er niet komen, want tja, het geld is op. Maar als ik me dan toch laat verleiden, dan kom ik het liefste bij de volgende winkels.

Gesponnen Suiker
Dit winkeltje op de JP Heijenstaat viel me niet direct op. Ik moest er op gewezen worden door een vriendin die al langere tijd verliefd was op de kleding uit deze zaak. De kleding die hier verkocht wordt is uniek en betaalbaar. Zelden ga ik hier weer naar buiten zonder tas met een nieuwe aanwinst.

JAN
Op de negen straatjes zit JAN. Het is een winkel die niet echt te categoriseren valt in de categorie kleding of cadeaus. Als ik een leuk cadeau zoek voor een vriendin, dan kom ik hier. Maar ook kraamcadeaus, mooie tassen en sieraden kun je hier scoren. Vaak ga ik er geen met een missie, maar als ik toevallig in de negen straatjes loop, stap ik er altijd even binnen. Het is te leuk om in deze winkel lekker rond te neuzen.

Tea Bar
Op de Haarlemmerstraat zit een winkel naar mij hart. Een hele shop vol met alleen maar verse thee. De muren zijn bezaaid met grote bakken waaruit je zelf jouw smaken kunt kiezen. Een echte aanrader is de appeltaart thee, maar ik heb nog lang niet alle smaken geprobeerd. Dus wie weet welke heerlijke theetjes jij er kunt vinden.

Negen straatjes Online
De naam van deze shop geeft al een hoop weg: het is een online shop. Net als gesponnen suiker is de kleding en de schoenen die op deze site verkocht worden hartstikke uniek. Ik kan vooral mijn hart ophalen aan al die schattige zomerschoentjes. De prijzen variëren behoorlijk, maar ik denk dat ze echt wel voor ieder wat wils hebben op dit leuke online boetiekje.

Run2Day
Wie kent deze winkel nou niet? Als je een beetje hardloopfreak bent, dan is deze winkel een absolute go! Ik kom er iedere zaterdag om te trainen voor WOTN. We starten dan altijd vanuit het filiaal op de overtoom, hetgeen betekent dat ik iedere week door deze winkel loop vol met hippe hardloop kleding. Tricky! Het liefst zou ik iedere week wel iets moois meenemen hier.